24/08/2021 24/08/2021 Την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία Δάφνης-Μουρτιά, απ’ όπου ξέσπασε η πυρκαγιά στις 3 Αυγούστου 2021, εντός των ορίων της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιγαίων. Εκεί, στο πανηγυρίζον Ι. Εξωκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με τη συλλειτουργία πλήθους...
24 Αυγούστου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 17:17

Γιορτή στο ξωκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, εκεί όπου ξέσπασε η πυρκαγιά

Διαδώστε:
Γιορτή στο ξωκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, εκεί όπου ξέσπασε η πυρκαγιά

Την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία Δάφνης-Μουρτιά, απ’ όπου ξέσπασε η πυρκαγιά στις 3 Αυγούστου 2021, εντός των ορίων της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιγαίων. Εκεί, στο πανηγυρίζον Ι. Εξωκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με τη συλλειτουργία πλήθους Ιερέων της περιοχής, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και συμπροσευχόμενο τον Αρχιερατικό Επίτροπο της περιοχής, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λιάσκο.

Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν την απόλυση, κατά την ομιλία του προς τους προσελθόντες πιστούς, αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Κοσμά, ενός εκ των εν Ευβοία διαλαμψάντων Αγίων, ο οποίος προσκαλώντας τους υπόδουλους Έλληνες σε θεοφιλία και μετάνοια, μέσω του κηρύγματός του, όπου περιόδευε και των Διδαχών του, που διασώθηκαν, απευθύνεται στους ανθρώπους και τους αφυπνίζει. Έτσι, ενώ το Γένος μας έμεινε υπόδουλο στο σώμα για τέσσερεις αιώνες, παρέμενε ελεύθερο στο πνεύμα χάρη στο σάλπισμα ελευθερίας και Χριστιανικής Πίστεως των νεομαρτύρων, των οποίων κορωνίδα παραμένει ο Άγιος Κοσμάς.

«Με την φλογερή του καρδιά, την επιμονή του να χτίζονται στην Πατρίδα μας σχολεία, να μαθαίνουμε την γλώσσα μας, να εμπνεόμαστε από τον Σταυρό του Χριστού και να παραμένουμε μονίμως παιδιά της Εκκλησίας έσωσε τους Έλληνες της εποχής του από τον εξισλαμισμό και σήμερα, όποιοι τον ακολουθήσουμε και συνταχθούμε στα ίδια διδάγματα, ενωμένοι με αγάπη μεταξύ μας, θα παραμένουμε όρθιοι στα ορμητικά περάσματα των εποχικών συρμών και θα γινόμαστε γνήσιοι φίλοι του Χριστού», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Ποιμενάρχης της Χαλκίδας είχε την ευκαιρία της επικοινωνίας με τους πυροπλήκτους χριστιανούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων