31/03/2023 31/03/2023 Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο και Αντιπρόεδρο, τους κυρίους Πρόδρομο Ενωτιάδη και Σπυρίδωνα Αγγελή και τον Γεν. Γραμματέα του Προσκυνήματος κ. Δημήτριο Τούση, επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμο Κεδίκογλου. Στη συνάντησή...
31 Μαρτίου, 2023 - 15:15
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 15:03

Η αναμόρφωση του Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου Ρώσσου στη συνάντηση Χαλκίδος – Κεδίκογλου

Διαδώστε:
Η αναμόρφωση του Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου Ρώσσου στη συνάντηση Χαλκίδος – Κεδίκογλου

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο και Αντιπρόεδρο, τους κυρίους Πρόδρομο Ενωτιάδη και Σπυρίδωνα Αγγελή και τον Γεν. Γραμματέα του Προσκυνήματος κ. Δημήτριο Τούση, επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Στη συνάντησή τους, που συμμετείχε και η σύμβουλος του κ. Υφυπουργού κυρία Σοφία Σπεντζιάρη, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Υφυπουργό κ. Κεδίκογλου για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στην Εύβοια και συζήτησαν για την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι.

Όπως τονίσθηκε από τον Σεβασμιώτατο, η διαμόρφωση του χώρου θα διευκολύνει περαιτέρω τις ανάγκες των προσκυνητών και εξέφρασε τις θερμότατες ευχαριστίες του προς τον κ. Κεδίκογλου για την πολύτιμη συμβολή του και όσον αφορά στην εξασφάλιση των χρημάτων για την ολοκλήρωση της αναπλάσεως του πάρκου του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου στο Ν. Προκόπι, έργο για το οποίο συνυπογράφηκε προγραμματική σύμβαση στις 23 Μαρτίου 2023 με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό.

Ο Υφυπουργός δήλωσε με προθυμία ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες.

Διαβάστε επίσης: 

Αλλάζει όψη το Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου – Συνεργασία Ι.Μ. Χαλκίδος και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων