26/06/2022 26/06/2022 Η Ευβοϊκή γη και συγκεκριμένα της Νέας Λαμψάκου, εδέχθη το λείψανο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ευριπίδη, επί τεσσαρακονταετία υπηρετήσαντος, ως Εφημερίου, την Ενορία Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου, ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της 23ης Ιουνίου. Το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη...
26 Ιουνίου, 2022 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2022 - 15:46

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ευριπίδη

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ευριπίδη

Η Ευβοϊκή γη και συγκεκριμένα της Νέας Λαμψάκου, εδέχθη το λείψανο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Ευριπίδη, επί τεσσαρακονταετία υπηρετήσαντος, ως Εφημερίου, την Ενορία Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου, ο οποίος εκοιμήθη το βράδυ της 23ης Ιουνίου.

Το πρωί του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2022, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Κληρικών της Επαρχίας, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Στις 11.00π.μ., ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου, ετελέσθη η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Κωνσταντίνου, με την συμμετοχή Κληρικών εκ των ομόρων Ι. Μητροπόλεων και της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, τοπικών Αρχόντων και πλήθους λαού του Θεού.

Προ του ασπασμού του λειψάνου ομίλησε κατάλληλα και ιδιαίτερα συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αναφερθείς στο πρόσωπο του αοιδίμου Ιερέως, τονίζοντας τα χαρίσματα με τα οποία τον είχε προικίσει η Χάρις του Θεού, τον τρόπο με τον οποίο τα καλλιέργησε στη ζωή του, καθώς και στην προσφορά του προς την Τοπική Εκκλησία.

Η ταφή του αοιδίμου π. Κωνσταντίνου έγινε στην ανατολική πλευρά του Ι. Ναού του Αγίου Τρύφωνος, ενώ το λείψανό του κύκλωναν η πρεσβυτέρα του Ευθυμία τα παιδιά, τα εγγόνια και οι άλλοι συγγενείς του και τα κατά πνεύμα τέκνα του, που συνέρευσαν από μακριά ή κοντά για να ασπασθούν για τελευταία φορά το χέρι του πνευματικού τους και πιστός λαός του Θεού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων