02/05/2023 02/05/2023 Την Τρίτη 2 Μαΐου το  αγιολόγιο της εκκλησίας εορτάζει  την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου  Αλεξανδρείας του οποίου η εορτή τιμήθηκε στο φερώνυμο  παρεκλήσι στην Καλλιθέα του Δήμου Ερέτριας. Τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακό Κοκκάλα εφημέριο του Ι.Ν Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου με τον Σακελλάριο Κωνσταντίνο Κιούση εφημέριο...
02 Μαΐου, 2023 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2023 - 16:57

Η Εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην Καλλιθέα Αμαρύνθου

Διαδώστε:
Η Εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου στην Καλλιθέα Αμαρύνθου

Την Τρίτη 2 Μαΐου το  αγιολόγιο της εκκλησίας εορτάζει  την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου  Αλεξανδρείας του οποίου η εορτή τιμήθηκε στο φερώνυμο  παρεκλήσι στην Καλλιθέα του Δήμου Ερέτριας.

Τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πρωτοπρεσβύτερος Κυριακό Κοκκάλα εφημέριο του Ι.Ν Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου με τον Σακελλάριο Κωνσταντίνο Κιούση εφημέριο της Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας. Στο αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Σμπιλήρης και  κ. Παναγιώτα Μπούγα  –  Μπαραμπούτη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καλλιθέας κ. Βασίλειος Κοντογιάννης και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης/Σούλα Μοίρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων