31/08/2022 31/08/2022 Τη λήξη του Αυγούστου, του μήνα της Παναγίας, επισφράγισε η  εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου,  η οποία εορτάστηκε  στο φερώνυμο βυζαντινό παρεκκλήσι – μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας. Την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο φερώνυμο παρεκκλήσι το οποίο ευρίσκεται βόρεια της ιεράς μονής  σε πολύ δύσβατη...
31 Αυγούστου, 2022 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 31/08/2022 - 15:24

Η Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στο Μετόχι της Ι. Μ Νικολάου Άνω Βάθειας

Διαδώστε:
Η Εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στο Μετόχι της Ι. Μ Νικολάου Άνω Βάθειας

Τη λήξη του Αυγούστου, του μήνα της Παναγίας, επισφράγισε η  εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου,  η οποία εορτάστηκε  στο φερώνυμο βυζαντινό παρεκκλήσι – μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας.

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο φερώνυμο παρεκκλήσι το οποίο ευρίσκεται βόρεια της ιεράς μονής  σε πολύ δύσβατη τοποθεσία στην οροσειρά του όρους Σερβουνίου, τελέσθηκε η  Θεία Λειτουργία με ιερουργό τον Πρωτοπρεσβύτερο  Παύλο Κουντούρη εφημέριο της γειτονικής ενορίας Παρθενίου – Αλιβερίου κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μακαρίας Μοναχής με  την συμμετοχή των  πιστών από την ενορία του Παρθενίου οι οποίοι συνέβαλαν με τις προσωπικές  εργασίες τους  στην ανακαίνιση και ευπρεπισμό του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του ιερού παρεκλησίου.

Από την Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας  παρέστη η Μοναχή Νεκταρία. Επίσης τους ύμνους απέδωσε  ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης με την συμμετοχή και  άλλων ιεροψαλτών.

 

Φωτογραφίες Βασίλειος Πάττας,  Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων