21/04/2023 21/04/2023 Την Πέμπτη της Διακαινησίμου το εσπέρας τελέσθηκε εν όψει της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό ναό Παναγίας Ελεούσης στον Μαλακώντα Ερέτριας. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Ραμαντανάκης– εφημέριος ιερού ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας – με τον Αρχίμ. Θεαγένη Κόλλια εφημέριο του ιερού ναού. Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτανεία της...
21 Απριλίου, 2023 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2023 - 12:36

Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία Ελεούσσα στον Μαλακώντα – Ερέτριας

Διαδώστε:
Η Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία Ελεούσσα στον Μαλακώντα – Ερέτριας

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου το εσπέρας τελέσθηκε εν όψει της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον ιερό ναό Παναγίας Ελεούσης στον Μαλακώντα Ερέτριας.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Ραμαντανάκης– εφημέριος ιερού ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας – με τον Αρχίμ. Θεαγένη Κόλλια εφημέριο του ιερού ναού.

Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας στην οποία συμμετείχαν ο Αντπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Ευάγγελος Κούκουζας η πρώην Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ και πολλοί πιστοί που τίμησαν την εορτή.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας, ο οποίος μίλησε για το νόημα της εορτής

Την εορτή τίμησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Παπαγγελή και πλήθος πιστών.

Στη συνέχεια προσφέρθηκαν γεύματα προς τους πιστούς με την μέριμνα του εφημερίου και του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων