26/01/2023 26/01/2023 Τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον Ορφανοτροφείο αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, όπου ευρίσκεται ο τάφος του ιδρυτού του, μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειαθού (1922-1968), ο οποίος εκοιμήθη στις 23 Ιουλίου 1971. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Νεκταρίου...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 10:28

Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Χαλκίδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Χαλκίδος

Τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον Ορφανοτροφείο αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, όπου ευρίσκεται ο τάφος του ιδρυτού του, μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Γρηγορίου Πλειαθού (1922-1968), ο οποίος εκοιμήθη στις 23 Ιουλίου 1971.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού- Διευθυντού του Ορφανοτροφείου και του Οικον. Αναστασίου Χρήστου-Προϊσταμένου της Ενορίας Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Γρηγορίου και στη διδασκαλία του, που εδραίωσε την Εκκλησία κατά την περίοδο που κλυδωνιζόταν από τις αιρετικές δοξασίες.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον μακαριστό προκάτοχό του Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο (Πλειαθό), ο οποίος, για την πολύπλευρη ποιμαντική και φιλανθρωπική του δράση, χαρακτηρίζεται μέχρι σήμερα, ως άνθρωπος μπροστά από την εποχή του.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, με ορισμένους εκ των εκκλησιασθέντων πιστών, τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων