03/01/2022 03/01/2022 Τον Άγιο Μάρκο τον Κωφό γιόρτασαν οι κωφοί αδελφοί μας στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπως κάθε χρόνο.  Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, προ των Φώτων, στη Χαλκίδα προσεκλήθησαν να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία (και επί τη εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού) οι κωφοί αδελφοί μας, αφού ο...
03 Ιανουαρίου, 2022 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2022 - 13:16

Η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού με νοηματική στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού με νοηματική στη Χαλκίδα

Τον Άγιο Μάρκο τον Κωφό γιόρτασαν οι κωφοί αδελφοί μας στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπως κάθε χρόνο. 

Την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022, προ των Φώτων, στη Χαλκίδα προσεκλήθησαν να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία (και επί τη εορτή του Αγίου Μάρκου του Κωφού) οι κωφοί αδελφοί μας, αφού ο υπεύθυνος των Σεμιναρίων «Γνωριμία με τον κόσμο των κωφών», Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, έκανε θεολογική διερμηνεία της Θείας Λειτουργίας στη ελληνική νοηματική γλώσσα.

Τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Εφημέριος της Ενορίας του Αγ. Δημητρίου, Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας.

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, εδώ και είκοσι χρόνια, με την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και την άμεση φροντίδα και ευθύνη του π. Ιωάννου Καραμούζη, ο οποίος είναι διδάκτωρ Θεολογίας με διατριβή σχετική με την ποιμαντική διακονία των κωφαλάλων, έχει αναπτύξει ποιμαντική δράση στον τομέα της κατήχησης των κωφών, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιήσει πολλούς ακούοντες, μέσα από την λειτουργία των Σεμιναρίων «Γνωριμία με τον κόσμο των κωφών», ώστε να έλθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τη ζωή των κωφών αδελφών μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη πρωινό στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων