07/02/2021 07/02/2021 Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 το πρωί στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, ετελέσθη κεκλεισμένων των θυρών -τηρουμένων των νέων μέτρων υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό covid-19- ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο...
07 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2021 - 22:46

Η εορτή του Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Παρθενίου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 το πρωί στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, ετελέσθη κεκλεισμένων των θυρών -τηρουμένων των νέων μέτρων υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό covid-19- ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο της Ενορίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το παρατεθέν κόλλυβο επί τη μνήμη του εορτάζοντος Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου και εν συνεχεία κήρυξε τον θείο λόγο, ερμηνεύοντας τα αγιογραφικά αναγνώσματα της ημέρας (Β’ Κορινθ. 6, 1-10 και Ματθ. 25, 14-30) και τόνισε πως γινόμαστε κοινωνοί των δωρεών του Θεού, κυρίως, μετέχοντας στα μυστήρια της Εκκλησίας, εγκεντρίζοντας τη ζωή μας στο θέλημα του Θεού και διάγοντας τον παρόντα βίο μας μετά πολλής υπομονής.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πανήγυρη του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου του θαυματουργού στην Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών, όπου διαφυλάσσεται από αιώνες τμήμα της Τιμίας Κάρας του Αγίου.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο δευτερεύων Εφημέριος της Ενορίας Οικον. Ιωάννης Φαφούτης-Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και ο Ιεροψάλτης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ οι ιερές ακολουθίες μετεδόθησαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm) και το διαδικτυακό κανάλι της Ενορίας: https://www.youtube.com/watch?v=_nnHNH4n_LQ .

Παράλληλα, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών, ετελέσθησαν ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. Ιάκωβο Μπαλωμένο, επίσης κεκλεισμένων των θυρών.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων