26/03/2023 26/03/2023 Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμάρυνθο. Στον θεομητορικό Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, χοροστάτησε του Όρθρου και ακολούθως προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος. Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ευγενικός,...
26 Μαρτίου, 2023 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 15:17

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμάρυνθο

Διαδώστε:
Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμάρυνθο

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμάρυνθο. Στον θεομητορικό Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, χοροστάτησε του Όρθρου και ακολούθως προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ευγενικός, ο Ιερμόναχος Χρύσανθος Χριστοφής, οι Οικονόμοι π. Κυριακός Κοκκάλας και π. Ιωάννης Μπαραμπούτης εφημέριος του Ιερού Ναού, και ο Διάκονος Χρήστος Ραμαντανάκης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ευγενικός ο οποίος αναφέρθηκε προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας την Υπέρμαχω Στρατηγώ το οποίο ακτινοβολεί και σηματοδοτεί την σημερινή λαμπρά εορτή.

Εκ του ιερού βήματος συμπροσευχόμενος παρέστη ο εξ Αμαρύνθου Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Παύλος Μπαραμπούτης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Θεοφιλέστατος κ. Φιλόθεος εξέφρασε τις θερμούς λόγους και ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο για την παρεχόμενη άδεια και ευλογία.

Ακολούθως τελέσθηκε η Δοξολογία της Εθνικής Εορτής στην οποία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Σμπιληρης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, καθώς επίσης αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων της πόλεως Αμαρύνθου επίσης τα μέλη του χορευτικού τμήματος ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου και πλήθος πιστών που τίμησαν την εορτή.

Επίσης τα αναλόγια διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του ιερού ναού κ. Χρήστος Γαλάνης κ. Αθανάσιος Παλόγος και τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Παραμονή της εορτής 24 Μαρτίου στον φερώνυμο και θεομητορικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσ Αρχιμανδρίτη Τιμοθέου Μπαϊμπάκη Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με την συμμετοχή των Οικονόμων Κυριακού Κοκκάλα εφημέριου ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου και τον π. Ιωάννου Μπαραμπούτη εφημέριου του ιερού ναού.

Ακολούθησε η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών ενώπιον της θεομητορικής εικόνος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπαϊμπάκης εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος την οποία πλαισίωσαν οι εθελοντές Δασοπυροσβεστες Αμαρυνθία Άρτεμις και πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής που τίμησαν την εορτή μεταξυ των οποίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Σμπιλήρης η Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη η κ. Μαρία Παπαγγελή και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

       

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων