11/10/2019 11/10/2019 Δελτίο Τύπου αναφορηκά με την εκλογή του νέου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, εξέδωσε η Μητρόπoλη Χαλκίδος. Αναλυτικά αναφέρει: Μετά χαράς αναγγέλεται ότι στην εκλογή Κληρικού της Ιεράς μας Μητροπόλεως ως νέου Επισκόπου, βοηθού του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, με...
11 Οκτωβρίου, 2019 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2019 - 16:10

Η Ι.Μ. Χαλκίδος για την εκλογή του Επισκόπου Ωρεών

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Χαλκίδος για την εκλογή του Επισκόπου Ωρεών

Δελτίο Τύπου αναφορηκά με την εκλογή του νέου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, εξέδωσε η Μητρόπoλη Χαλκίδος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Μετά χαράς αναγγέλεται ότι στην εκλογή Κληρικού της Ιεράς μας Μητροπόλεως ως νέου Επισκόπου, βοηθού του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεών, προχώρησε σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδριάζει για τέταρτη ημέρα, στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Πρόκειται για τον Χαλκιδέο Αρχιμανδρίτη κ. Φιλόθεο Θεοχάρη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ευόρκως «εδούλευσεν εις το Ευαγγέλιον» την τοπική Εκκλησία της Χαλκίδος, από πρωΐμου ήδη νεότητος, χειροτονηθείς Διάκονος και Πρεσβύτερος, χειροθετηθείς και Αρχιμανδρίτης υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Εργάσθηκε στην Ιερά μας Μητρόπολη κατ’ αρχήν από τις θέσεις του Αρχιδιακόνου, του υπευθύνου του ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου και του Γραφείου Τύπου.

Υπηρέτησε, ακόμη, λίαν αποδοτικώς ως Ιεροκήρυξ και από του έτους 2009 εκλήθη να επωμισθή τον ζυγό της διοικητικής ευθύνης του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, εργαζόμενος φιλοτίμως και διακονώντας εν υπακοή.

Εργάσθηκε παραλλήλως στην Κατήχηση της νεότητας με αγάπη, δημιουργικότητα, θέληση, ως Κατηχητής και ως αρχηγός σε μία εκ των Κατασκηνωτικών περιόδων στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στις Ροβιές και από του έτους 2014 ήταν μέλος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χαλκίδος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σεμνός και ιεροπρεπής, «φρονίμου βίου ζηλωτής», καλλίφωνος και γνώστης αλλά και τηρητής του τυπικού της Εκκλησίας, συνέχισε ευσυνειδήτως την προς αυτήν υπηρεσία του, την οποία άρχισε από του αναλογίου, ως ευσεβής ιεροψάλτης.

Τυγχάνει Διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής από του έτους 2000, διετέλεσε Διευθυντής και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, δίδαξε ως Καθηγητής στις Ειδικές Σχολές της Ιεράς Μητροπόλεως, των Υποψηφίων Κατηχητών και Κατασκηνωτικών Στελεχών, αλλά και φιλοπόνως συντόνισε τις Σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Υπηρέτησε αξίως ως μέλος του Δ.Σ. του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Αρρένων, καθώς και του Επικοινωνιακό, Μορφωτικού, ιεραποστολικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ».

Ὁ Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών έχει παιδεία λιπαρά, συγκρότηση θύραθεν και εσωτερική εξαίρετο, ευρύτητα οριζόντων, σύνεση και διαθέτει εκκλησιαστική πείρα επίζηλο.

Η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος και ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευφραίνεται για την προαγωγική ιερωσύνη του νέου και άλκιμου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου στην τάξη των Αρχιερέων και εύχεται όπως και από της νέας αυτής θέσεώς του, και από ανωτέρων στο μέλλον, διακονήσει την Εκκλησιά επιτυχώς και ευαρέστως τω Κυρίω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων