24/08/2022 24/08/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας, κατά την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το διήμερο Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Αυγούστου 2022. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο περί αυτόν ιερός Κλήρος, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο...
24 Αυγούστου, 2022 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2022 - 8:53

Η Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Αρτάκη

Διαδώστε:
Η Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Αρτάκη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας, κατά την εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το διήμερο Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Αυγούστου 2022.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο περί αυτόν ιερός Κλήρος, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, υποδέχθηκαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην Υπεραγία Θεοτόκο και την παρακαταθήκη υπακοής και εφαρμογής του θελήματος του Θεού, που αφήνει σε κάθε γενεά ανθρώπων, όπως Εκείνη πρώτη εφάρμοσε και έγινε ο ανθρώπινος εργάτης της σωτηρίας μας.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και Πρόεδρος του Ιερού Προσκυνήματος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Φιλόθεο, για την παρουσία του και την θαυμασιώτατη διακονία του θείου λόγου, αναφέρθηκε ευγνωμόνως στους Εφημερίους του Ι. Ναού της Παναγίας Φανερωμένης, Αρχιμ. Σεραφείμ Σπέη-Αντιπρόεδρο του Ι. Προσκυνήματος και Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, στους καλλικέλαδους Ιεροψάλτες κ. Άγγελο Μαντά και κ. Γεώργιο Παπανικολάου και τα περί αυτούς μέλη των βυζαντινών χορών, στα μέλη του Δ. Σ. του Ι. Προσκυνήματος και τους άοκνους εθελοντές, ενώ ευχήθηκε προς όλους πατρικά να μετέχουν στη χαρά που κομίζει στον κόσμο η Παναγία μας.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της Ν. Αρτάκης και πολλούς εκ Χαλκίδος, των πέριξ κωμοπόλεων και χωρίων, με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου.

Ο Σεβασμιώτατος στο διδακτικό κήρυγμά του ανέπτυξε γιατί η Εκκλησία μας αποκαλεί την Υπεραγία Θεοτόκο «κλίμακα» που οδηγεί τους ανθρώπους από τη γη στον ουρανό, γιατί και ο τάφος Της ακόμη είναι μία εκ γης προς ουρανόν σκάλα και πώς κάθε χριστιανός καλείται σε αυτή την ανάβαση, η οποία προϋποθέτει την θέληση και την επιθυμία, εκ μέρους μας, της αναβάσεως και της κατακτήσεως της κορυφής.

Μετά τον Εσπερινό, εκκίνησε η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, με επικεφαλής τους ευσεβείς Άρχοντες, και κατέληξε και πάλι στο Ιερό Προσκύνημα της Φανερωμένης, όπου, λίγο πριν το πέρας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους εόρτια.

Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, οι οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm), η συμμετοχή των θεοτοκόφιλων πιστών ήταν πολυπληθής και συγκινητική και η συμμετοχή τους στο Ποτήριον της ζωής αθρόα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων