06/06/2021 06/06/2021 Την Κυριακή του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Χριστόδουλο Μάνια-Εφημέριο της Ενορίας και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, ανέλυσε ερμηνευτικά το περιεχόμενο των διατεταγμένων...
06 Ιουνίου, 2021 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2021 - 21:25

Η Κυριακή του Τυφλού στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Κυριακή του Τυφλού στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή του Τυφλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Χριστόδουλο Μάνια-Εφημέριο της Ενορίας και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος, ανέλυσε ερμηνευτικά το περιεχόμενο των διατεταγμένων αγιογραφικών αναγνωσμάτων (Πράξ. 16, 16-34 και Ιωάν. 9, 1-38) και ανέφερε με έμφαση ότι ο Χριστός είναι το Φως και Αυτός μας ελευθερώνει από κάθε σκοτάδι, είτε της φυσικής τύφλωσης, είτε της δαιμονολατρείας. Αρκεί εμείς, δια της ζωντανής πίστεως και συνεχούς συμμετοχής στα ιερά Μυστήρια, να έχουμε συνεχή σχέση-κοινωνία με το Αληθινό Φως.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης κ. Χρήστος Βενιζέλος και ο Λαμπαδάριος κ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ το σύνολο των Ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων