04/09/2020 04/09/2020 Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, αφήχθη στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος, Αγίας Παρασκευής, συνοδευομένη από το υπηρεσιακό της επιτελείο, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση της μελέτης αναστηλώσεως και ανακαινίσεως του Ι. Ναού, ο οποίος έχει ιδιαίτερο μνημειακό χαρακτήρα, και την εν συνεχεία, εκ μέρους της Περιφερείας...
04 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2020 - 19:17

Η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε τον ιστορικό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος

Διαδώστε:
Η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε τον ιστορικό Ναό Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, αφήχθη στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος, Αγίας Παρασκευής, συνοδευομένη από το υπηρεσιακό της επιτελείο, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση της μελέτης αναστηλώσεως και ανακαινίσεως του Ι. Ναού, ο οποίος έχει ιδιαίτερο μνημειακό χαρακτήρα, και την εν συνεχεία, εκ μέρους της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος, ένταξης του έργου, προϋπολογισμού 4.700.000ευρώ, στο χρηματοδοτικό της πρόγραμμα.

Την κυρία Υπουργό υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με τους Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊστάμενο της Ενορίας και Πρόεδρο Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού μαζί με τα άλλα μέλη αυτού και τον Οικον. Ιωάννη Φαφούτη-Εφημέριο του Ι. Ναού.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, καθώς και η Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ευβοίας κ. Αγγελική Σίμωσι, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η κ. Υπουργός εξήτασε ενδελεχώς τα προβλήματα του Ι. Ναού και έδωσε οδηγίες για την αποκατάστασή του, σύμφωνα με την εγκριθείσα μελέτη. Εκτός αυτού, τόνισε και την ανάγκη διαμορφώσεως του περιβάλλοντος χώρου του Ι. Ναού, για την οποία ήδη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο έχει ώριμη μελέτη και θα συνεργασθεί για την υλοποίησή της με τον Δήμο Χαλκιδέων και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος υπεδέχθη άπαντας τους ανωτέρω εις το, όπισθεν του Ι. Ναού, Μητροπολιτικό οίκημα, τους δεξιώθηκε και τους προσέφερε αναμνηστικές ευλογίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων