29/06/2021 29/06/2021 Την Τρίτη το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, τον Σακκελλάριο Χρήστο Γεωργαρά-Εφημέριο της Ενορίας και τους Διακ. Νικόλαο...
29 Ιουνίου, 2021 - 22:57
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2021 - 22:59

Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στη Χαλκίδα

Την Τρίτη το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, τον Σακκελλάριο Χρήστο Γεωργαρά-Εφημέριο της Ενορίας και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους δύο εορταζόμενους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο. Εξήγησε τον λόγο για τον οποίο η Εκκλησία τους ονομάζει πρώτους των κορυφαίων και μίλησε για το λειτούργημα των Αποστόλων και αυτός, ο οποίος αποστέλλει, ο αποστολέας είναι ο ίδιος ο Χριστός. Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενέστερα στους δύο Αποστόλους λέγοντας ότι και αυτοί σαν άνθρωποι είχαν περιπέσει σε αμαρτήματα, αυτό όμως που τους διέκρινε ήταν η συνεχής και ειλικρινής μετάνοια. Τόνισε ότι αυτοί είναι οι στύλοι της Εκκλησίας, οι οποίοι εδράζονται πάνω στον θεμέλιο λίθο του Χριστού, του ίδιου του Θεού και δεν θα μπορούσε να ήταν κάποιος άλλος στη θέση Του. Κλείνοντας κάλεσε όλους τους Χριστιανούς να μιμηθούν το βίο τον Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων και να έχουμε όλοι μας την μετάνοια τους, διότι στην ζωή άλλες φορές είμαστε καλά κι άλλες μέσα από τις αμαρτίες πέφτουμε χαμηλά, όμως υπάρχει πάντα χρόνος για μετάνοια και ο καλός Θεός είναι εκεί για να μας δεχτεί και πάλι.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Μιχαήλ Δεσποτάκης και η κ. Ιωάννα Μακρή, ενώ το σύνολο των ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm).

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων