16/08/2021 16/08/2021 Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, τιμήθηκε με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, στην έδρα της Τοπικής Εκκλησίας της Μητρόπολης Χαλκίδος, στην οποία ο Άγιος υπήρξε Επίσκοπος και Ποιμενάρχης. Η πανήγυρις έλαβε χώρα, όπως έχει καθιερωθεί προ πολλών ετών, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με...
16 Αυγούστου, 2021 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 16:38

Η μνήμη του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου στη Χαλκίδα

Τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, τιμήθηκε με λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, στην έδρα της Τοπικής Εκκλησίας της Μητρόπολης Χαλκίδος, στην οποία ο Άγιος υπήρξε Επίσκοπος και Ποιμενάρχης.

Η πανήγυρις έλαβε χώρα, όπως έχει καθιερωθεί προ πολλών ετών, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκος, των Ιερέων του Ιερού Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανου Χρήστου και Πρωτοπρεβ. Αθανασίου Τρίκκα και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Όλοι οι πιστοί, που είχαν από νωρίς προσέλθει, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη και αποτελεί προσφορά προς τον Σεβασμιώτατο, του αοιδίμου Καθηγουμένου της Ι. Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Γεωργίου Καψάνη.

O Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις αρετές της επιείκειας προς τους αδελφούς και της εσωτερικής ειρήνης και ηρεμίας, που χαρακτήριζαν τον Άγιο Τιμόθεο, ο οποίος ακολουθούσε το παράδειγμα επιείκειας του ίδιου του Ιησού Χριστού, όπως αναγνώσθηκε και στη σημερινή ενδιάτακτη ευαγγελική περικοπή (Λκ 9, 51-57), δηλαδή ήταν επιεικής με τους ασεβώς φερομένους στους μαθητές και Αποστόλους Του, αλλά, όπου χρειαζόταν ήταν και πολύ αυστηρός.

Με έναυσμα δε αυτή την διαφοροποίηση της συμπεριφοράς του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε, ότι και οι παραπάνω αρετές και η αυστηρότητα πρέπει πάντα να εφαρμόζονται με διάκριση, ώστε πάντοτε να οικοδομούν τις ψυχές των ανθρώπων, που τρέφονται και αναπτύσσονται με την προσευχή και την ησυχία, όπως συνέβη και στη ζωή του Αγίου Τιμοθέου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων