16/08/2019 16/08/2019 Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 το πρωί, τιμήθηκε με λαμπρότητα η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, στην έδρα της Τοπικής Εκκλησίας, στην οποία ο Άγιος υπήρξε Επίσκοπος και Ποιμενάρχης. Η πανήγυρις έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη και χοροστάτησε κατά...
16 Αυγούστου, 2019 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2019 - 14:03

Η μνήμη του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου στη Χαλκίδα

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019 το πρωί, τιμήθηκε με λαμπρότητα η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Τιμοθέου Επισκόπου Ευρίπου, στην έδρα της Τοπικής Εκκλησίας, στην οποία ο Άγιος υπήρξε Επίσκοπος και Ποιμενάρχης.

Η πανήγυρις έλαβε χώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε κατά την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγ. Παρασκευής Χαλκίδος, τον Αρχιμ. Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου – Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, τους Ιερείς του Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Πρωτ. Γεώργιο Πολυκαρπίδη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο, Ευγένιο Τσάλλα και Αθανάσιο Σάλλιαρη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγ. Τιμοθέου και όλοι οι πιστοί, που είχαν από νωρίς προσέλθει, είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη και αποτελεί προσφορά προς τον Σεβασμιώτατο του αοιδίμου Καθηγουμένου της Ι. Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους, Αρχιμ. Γεωργίου Καψάνη.

Η Ιερά Πανήγυρις μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων