21/10/2019 21/10/2019 Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τον εορτάζοντα Άγιο, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των Ευβοέων Αγίων, αφού ασκήτευσε στην γραφική Πόλη της Λίμνης, όπου και υπάρχει έως...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 22:39

Η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου με αναφορά στον μακαριστό Χριστόδουλο

Διαδώστε:
Η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου με αναφορά στον μακαριστό Χριστόδουλο

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τον εορτάζοντα Άγιο, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των Ευβοέων Αγίων, αφού ασκήτευσε στην γραφική Πόλη της Λίμνης, όπου και υπάρχει έως σήμερα το Ασκητήριό του.

Η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου εορτάστηκε πανηγυρικά, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ι. Ναού, Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια, τους Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, Προϊστάμενο του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος, Μεθόδιο Φουντούλη, Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου, Εφημέριο του Ι. Ν. Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, Χριστοφόρο Παπαθανασίου, Εφημέριο της Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου “ΑΡΜΑ”, τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη, Εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, με αναφορά στο Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, ενώ παράλληλα ευχήθηκε και στον εορτάζοντα π. Χριστόδουλο Μάνια, δίχως να παραλείψει την ιδιαίτερη αναφορά του και για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο (+2008), ο οποίος εόρταζε αυτή την ημέρα τα ονομαστήριά του και εις μνήμην του οποίου ετελέσθη Ιερό Μνημόσυνο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, η οποία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως και έψαλλαν θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Χριστοφόρου Βαθέος Αυλίδος κ. Ελευθέριος Πνευματικός και οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Χρήστος Βενιζέλος και κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο π. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους παρευρεθέντες Ιερείς και τους ευσεβείς χριστιανούς για την αγάπη, την παρουσία τους και την προσευχή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων