01/02/2020 01/02/2020 Με ευσέβεια αλλά και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της Άγιο Τρύφωνα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020. Κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, με...
01 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:12
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2020 - 19:15

Η Νέα Λάμψακος εόρτασε τον Πολιούχο της

Διαδώστε:
Η Νέα Λάμψακος εόρτασε τον Πολιούχο της

Με ευσέβεια αλλά και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία της Νέας Λαμψάκου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της Άγιο Τρύφωνα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020. Κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με την συμμετοχή πολλών Ιερέων και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, με έναυσμα την αγάπη του Αγίου Τρύφωνος για την μελέτη του Ευαγγελίου, ανέφερε την σχέση που πρέπει να έχουμε με τον λόγο του Θεού και από αυτόν να νοηματοδοτούμε την ζωή μας, ιδιαιτέρως στην εποχή μας, που βάλλεται από τον θρησκευτικό συγκρητισμό.

Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Τρύφωνος, ανά τας οδούς της Ενορίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ληλαντίων κ. Δημήτριος Σέρρας, ο τ. Υπουργός κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος.

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθορου και προεξήρχε στην τελεσθείσα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς μας και τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός.

Πριν την Απόλυση ετελέσθη ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου μήνα, κατά τον οποίο αναγνώσθηκαν οι Ευχές του Αγίου Τρύφωνος, ενώ, κλείνοντας την πανήγυρη ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του, Πρεσβ. Πέτρο Βλάχο για την ωραία διοργάνωση της πανηγύρεως, καθώς και την αντιπροσωπεία των μαθητών των Σχολείων της Λαμψάκου, που παρέστησαν στην πανήγυρη με τις σημαίες τους.

Την ιερή υμνωδία διηκόνησαν τα μέλη της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας «Τα πρώτα μου μελωδήματα», υπό την διεύθυνση του καθηγητή τους κ. Στυλιανού Μπενή με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής, ενώ ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm) μετέδωσε ζωντανά το σύνολο των ι. ακολουθιών.

Κατά το πρωινό κέρασμα, που παρετέθη στο Πν. Κέντρο της Ενορίας, παιδιά όλων των βαθμίδων του κατηχητικού, υπό την ευθύνη της κατηχήτριας κ. Κυριακής Παπαγρηγορίου-Κουλοχέρη τραγούδησαν παραδοσιακά και θρησκευτικά τραγούδια αποσπώντας τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου και όλων των παρευρεθέντων εκεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων