08/07/2022 08/07/2022 Μέσα στον υπέροχο τόπο της Δημιουργίας του Θεού, κάτω από τους αιωνόβιους πλατάνους και δίπλα στα τρεχούμενα νερά του ποταμού, πανηγύρισε με λαμπρότητα, την ετήσια μνήμη του, το Ενοριακό Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων. Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο...
08 Ιουλίου, 2022 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2022 - 8:30

Η Πανήγυρις της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων

Διαδώστε:
Η Πανήγυρις της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων

Μέσα στον υπέροχο τόπο της Δημιουργίας του Θεού, κάτω από τους αιωνόβιους πλατάνους και δίπλα στα τρεχούμενα νερά του ποταμού, πανηγύρισε με λαμπρότητα, την ετήσια μνήμη του, το Ενοριακό Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων.

Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 7 Ιουλίου, στην ιερά Πανήγυρη προσήλθε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων, μαζί με τους συνοδούς του Κληρικούς και των Πρεσβ. Νικολάου Ξυνογαλά, εκ της γειτονικής Ι. Μητροπόλεως Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος του Εφημερίου της Ενορίας π. Κωνσταντίνου Ξυνογαλά και του Εφημερίου της Ενορίας Μίστρου π. Δημητρίου Κορόζη.

Και φέτος στην πανήγυρη της Αγίας Κυριακής, η οποία, ως λαοφιλής, ελκύει τους χριστιανούς στον τόπο Της, προσήλθαν πολυάριθμοι πιστοί, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία και την ευλογία να συμμετέχουν στα τελούμενα, αλλά και να ακούσουν τον λόγο του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος ανέφερε ότι ήλθαμε να τιμήσουμε την αθληφόρο του Χριστού Αγία Κυριακή, η οποία, όπως αναφέρουν οι ύμνοι της ι. ακολουθίας της, αρίστευσε στο άθλημα της αγάπης. Έζησε μέσα σε μια εποχή που διακατεχόταν από την ειδωλομανία και, αν και νεαρή κοπέλα, υπέμεινε με ανδρεία φρικτά μαρτύρια για χάρη του Χριστού, προτιμώντας τον θάνατο κοντά στον Θεό, παρά τη ζωή μακριά Του.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησε, κατόπιν προσκλήσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Αρχιμ. Νικόδημος Καβαρνός εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων