08/06/2020 08/06/2020 Εορτάστηκε χθες η Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, όπως και σε ολόκληρη την Εκκλησία του Χριστού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος,  χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων και των Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού-Ιεροκήρυκος, Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη...
08 Ιουνίου, 2020 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 10:25

Η Πεντηκοστή στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Διαδώστε:
Η Πεντηκοστή στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Εορτάστηκε χθες η Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, όπως και σε ολόκληρη την Εκκλησία του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος,  χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων και των Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού-Ιεροκήρυκος, Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη – Προϊσταμένου του Ι. Ναού, των Πρωτοπρεσβ. Θεοδώρου Πάζιου και Ευαγγέλου Γαλάνη και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στον τελεσθέντα Εσπερινό της Γονυκλισίας, ενώ το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Γεώργιος Γερογιάννης με τον περί αυτόν χορό Ιεροψαλτών.

Τον θείο λόγο κήρυξε πριν την Απόλυση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην διδασκαλία της Εκκλησίας περί του Αγίου Πνεύματος και πώς Αυτό αποκαλύπτεται και τελειοποιεί τά Μυστήρια της Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων