02/10/2023 02/10/2023 Πανηγύρισε η Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών κατά το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023. Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον τελεσθέντα Εσπερινό, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Αιμιλανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Νικόλαο Πριμηκύριο-Εφημέριο του Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, Ευγένιο Τσάλλα-Εφημέριο...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 8:19
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 8:44

Ημέρα τιμής στην Παναγία στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Ημέρα τιμής στην Παναγία στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Πανηγύρισε η Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών κατά το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023.

Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον τελεσθέντα Εσπερινό, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Αιμιλανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Νικόλαο Πριμηκύριο-Εφημέριο του Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, Ευγένιο Τσάλλα-Εφημέριο του Ι. Ν. Δώδεκα Αποστόλων Ν. Αρτάκης και τον Διάκ Σταύρο Καλαφάτη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, με αφορμή το θαύμα της τυφλώσεως του απρόσεκτου, ενώπιον της Θεοτόκου, Μοναχού και την τύφλωση του Αποστόλου Παύλου έξω από τα τείχη της Δαμασκού, πριν συναντήσει τον Άγιο Ανανία και δίδαξε τους προσελθόντες πιστούς ότι ο Θεός παιδαγωγεί, διά της φαινομενικής και προσωρινής τιμωρίας, με αίτιο αυτού του επιτιμίου την αγάπη και την επιθυμία τα πλάσματά του να μην πορεύονται ασταμάτητα προς το κακό και στο σκοτάδι. Όπως συνέβη και με τον Απόστολο Παύλο και με τον απρόσεκτο Μοναχό, μόλις μετανόησαν, αμέσως είδαν το αληθινό φως.

Κατά το έθος, λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού, ακολούθησε λιτανεία πέριξ του καθολικού της Ι. Μονής.

Την κυριώνυμη ημέρα, Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου τους Ιερομον. Γρηγόριο Κλεούδη και Χρύσανθο Χριστοφή και τον Διάκ. Χρήστο Ραμαντανάκη.

Ταυτόχρονα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος κόμισε την τιμία κάρα του αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, από την Ι. Μονή Μακρυμάλλη Ψαχνών, στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου του ομωνύμου Δήμου της Αττικής, επί τη ενάρξει των πολυήμερων εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2023» στην συγκεκριμένη Ενορία.

Δείτε επίσης: Έναρξη «Δημητρίων 2023» – Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Παρθενίου στον Άγιο Δημήτριο Ατττικής

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκονό του π. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στην Ενορία Αγ. Γεωργίου Βατώντα, όπου υποδέχθηκε το ιερό και θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας «του Δαπόντε», παλλάδιο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκοπέλου, το οποίο εκόμισε ο εκτελών χρέη ηγουμενοσυμβουλίου και Εφημέριος της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου Αρχιμ. Αλέξιος Παπασταμούλος.

Στον ακολουθήσαντα Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο, με τη συμμετοχή των προαναφερθέντων Κληρικών, του Αρχιμ. Ιεροθέου Παπαγρηγορίου-Εφημερίου της Ενορίας Αγ. Γεωργίου Βατώντα και του Πρεσβ. Κωνσταντίνου Πραντζίκου-Εφημερίου της Ενορίας Αγ. Παρασκευής Παγώντα.

Οι εκδηλώσεις στην Ενορία Αγίου Γεωργίου Βατώντα τελούνται επί τη αναμνήσει των Εγκαινίων του Ενοριακού Ι. Ναού και πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Φωτογραφίες: Ενορία Αγ. Δημητρίου ομων. Δήμου Αττικής & Παρασκευή Σπυροπούλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων