14/03/2024 14/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος θα μιλήσει την Κυριακή της Τυρινής με αφορμή την έναρξη της Αγίας Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Σημειώνεται ότι από την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024, και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί...
14 Μαρτίου, 2024 - 21:13
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2024 - 21:17

Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος θα μιλήσει την Κυριακή της Τυρινής με αφορμή την έναρξη της Αγίας Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Σημειώνεται ότι από την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024, και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική, προς τον Θεό, διάθεση.

Ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγγνώμης), θα τελεσθεί, συν Θεώ, την Κυριακή της Τυρινής (17 Μαρτίου 2024) και ώρα 18:30 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ενώ τις υπολειπόμενες Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ώρα 18:30 οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί θα τελούνται, όπως έχει καθιερωθεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, ενώ σε κάθε Εσπερινό, θα πραγματοποιείται επίκαιρη και ψυχωφελής ομιλία, συμφώνως προς το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κυριακή 16 Μαρτίου (Τυρινής): ομιλητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Εφέτος, την Κυριακή Α΄ Νηστειών, 24 Μαρτίου, δεν τελείται Κατανυκτικός Εσπερινός, αλλ’ ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την Κυριακήν Β΄ Νηστειών (31-3-2024) δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός, διότι αυτή την ημέρα θα λάβει χώρα η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Επαναστάσεως του 1821, από την Χορωδία – Ορχήστρα των νέων της Μητροπόλεώς μας στην Σχολή Πεζικού (ώρα 18:00), με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη – Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος.

Κυριακή 7 Απριλίου (Γ΄ Νηστειών): ομιλητής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, με θέμα: «Η πάλη με τους λογισμούς».

Κυριακή 14 Απριλίου (Δ΄ Νηστειών): ομιλητής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, με θέμα «Η Κλίμακα ως θεραπευτική αγωγή του φαινομένου της Βίας».

Κυριακή 21 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών): ομιλητής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας – Ιεροκήρυξ και Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, με θέμα: «Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και μηνύματα από το βίο της».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων