12/04/2021 12/04/2021 Είκοσι χρόνια αρχιερατικής διακονίας συμπληρώνει το τρέχον έτος ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος. Ως ευγνωμοσύνη και δοξολογία προς τον Θεό και ως αντίδωρο αγάπης προς τον Επίσκοπό μας, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος εξέδωσε τον επετειακό τόμο με τίτλο «20 ΧΡΟΝΙΑ… ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ», ο οποίος περιέχει κείμενα και...
12 Απριλίου, 2021 - 10:45

Κυκλοφόρησε ο επετειακός τόμος με κείμενα και ομιλίες του Μητροπολίτη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Κυκλοφόρησε ο επετειακός τόμος με κείμενα και ομιλίες του Μητροπολίτη Χαλκίδος

Είκοσι χρόνια αρχιερατικής διακονίας συμπληρώνει το τρέχον έτος ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Ως ευγνωμοσύνη και δοξολογία προς τον Θεό και ως αντίδωρο αγάπης προς τον Επίσκοπό μας, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος εξέδωσε τον επετειακό τόμο με τίτλο «20 ΧΡΟΝΙΑ… ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ», ο οποίος περιέχει κείμενα και απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.

Το βιβλίο προλογίζει ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου. Όπως, μεταξύ άλλων, σημειώνει στον πρόλογό του ο π. Νικόδημος «πραγματικά, όσο ακούει (και διαβάζει) κανείς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο αισθάνεται αυτή τη δροσιά, αυτή την αύρα. Αισθάνεται τη «γοητεία του άμβωνα». Θα έλεγα πως ο Σεβασμιώτατος υπαινίσσεται αυτή την σύσταση: «Λιγότερο ρητορική, απλή γλώσσα και πολλή κατήχηση», γι’ αυτό και είναι «διδακτικός και εποικοδομητικός».

Η κεντρική διάθεση του Βιβλίου γίνεται από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Το Αρχονταρίκι των βιβλιοφίλων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων