15/09/2019 15/09/2019 Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, μετά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη πολλών Αγίων μεταξύ των οποίων και ο Όσιος Φιλόθεος ο Πρεσβύτερος, συλλειτουργούντων του εορτάζοντος Αρχιγραμματέως...
15 Σεπτεμβρίου, 2019 - 19:57

Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος

Διαδώστε:
Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, μετά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη πολλών Αγίων μεταξύ των οποίων και ο Όσιος Φιλόθεος ο Πρεσβύτερος, συλλειτουργούντων του εορτάζοντος Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοχάρη, των Αρχιμ. Παντελεήμονος Παπασυνεφάκη-Διευθυντού του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών- Οικουμενικού προγράμματος Προσφύγων, Νικοδήμου Ευσταθίου-Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως, Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκος, Νεκταρίου Ευγενικού-Ιεροκήρυκος, Αιμιλιανού Χρήστου-Προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Μεθοδίου Φουντούλη-Εφημερίου του Ι. Προσκυν. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, των Ιερέων της Ενορίας Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα-Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως και Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη, συνευχομένου του Αρχιμ. Ιερωνύμου Κάρμα-Α΄ Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου, και των Διακ. Νικολάου Πριμηκύριου και Ευγενίου Τσάλλα, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών και ιδιαιτέρως νέων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, με έναυσμα από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Μάρκ. η΄ 34-θ΄1), στην ανεκτίμητη αξία της ψυχής του ανθρώπου, σύμφωνα με την διδασκαλία της Εκκλησίας μας και στο καθήκον που έχει κάθε Χριστιανός να καλλιεργεί επιμελώς την ψυχή του, όπως και το σώμα του, ενώ ευχήθηκε εγκάρδια και στον εορτάζοντα π. Φιλόθεο, ο οποίος, στο τέλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, για την αγάπη του προς τον ίδιο και τον σταυρικό τρόπο αγάπης, που διδάσκει ο Σεβασμιώτατος σε όλα του τα πνευματικά παιδιά.

Τα ιερά Αναλόγια διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος με χορωδίες που απαρτίζονταν από μαθητές και μαθήτριές τους, ενώ όλες οι ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων