17/05/2020 17/05/2020 Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 17 Μαΐου 2020, πρώτη μέρα ισχύος της άρσεως απαγορεύσεως, από το κράτος, συμμετοχής των πιστών στην Θεία Λειτουργία και τις Ιερές Ακολουθίες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο της Ενορίας,...
17 Μαΐου, 2020 - 22:48

Κυριακή της Σαμαρείτιδος στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Κυριακή της Σαμαρείτιδος στη Χαλκίδα

Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 17 Μαΐου 2020, πρώτη μέρα ισχύος της άρσεως απαγορεύσεως, από το κράτος, συμμετοχής των πιστών στην Θεία Λειτουργία και τις Ιερές Ακολουθίες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο της Ενορίας, τον Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Πολυκαρπίδη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Η συμμετοχή των πιστών στα τελούμενα ήταν συντεταγμένη με τα προβλεπόμενα, από το νόμο, μέτρα υγειονομικής ασφαλείας.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Καραγκούνης και ο Λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Δέδες.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους πιστούς στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή τον Ιερό Ναό της κοινής, προς τον Θεό, προσευχής και λατρείας, οι οποίες πρέπει να επιτελούνται «εν πνεύματι και αληθεία», όπως δίδαξε ο Ιησούς Χριστός στη Σαμαρείτιδα Αγία Φωτεινή και όταν αυτό συμβαίνει, μεταβάλει τους πιστούς από πίνοντες σε πηγές του ζώντος ύδατος της χάριτος του Χριστού.

Το σύνολο των Ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

 

Πατήστε εδώ για να δείτε πώς θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων