02/11/2023 02/11/2023 Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, την μνήμη του κτήτορος, προστάτου και εφόρου της Οσίου Δαυΐδ. Το απόγευμα της Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2023, χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ι. Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Δαυΐδ...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 14:24

Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Δαυΐδ Γέροντος στο μοναστήρι του

Διαδώστε:
Λαμπρός εορτασμός του Οσίου Δαυΐδ Γέροντος στο μοναστήρι του

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, την μνήμη του κτήτορος, προστάτου και εφόρου της Οσίου Δαυΐδ.

Το απόγευμα της Τρίτης 31 Οκτωβρίου 2023, χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ι. Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Δαυΐδ και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ συγχοροστατούντες παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος προεξήρχε της λιτανείας, ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής, αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης δώρισε στον Θεοφιλέστατο κ. Νικόδημο ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την συμμετοχή της Αδελφότητας της Μονής στη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την επάξια εκλογή και χειροτονία του εις Επίσκοπο Σκοπέλου.

Κατά την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στο Αρχιερατικό συλλείτουργο, και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους προσκυνητές.

Όλοι ο προσκυνητές απήλαυσαν την αρχοντική φιλοξενία της Ιεράς Μονής, του άγιο Καθηγούμενο, των αδελφών της Μονής καθώς και όλων των εθελοντών διακονητών της Ιεράς Μονής και κατενύγησαν από την άριστη χορωδία ιεροψαλτών του Καθεδρικού Ι. Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης, με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κ. Στυλιανό Ζαχαρίου, συνοδευομένους από τον προϊστάμενο του Ι. Ναού αρχιμ. Ειρηναίο Βογιατζή.

     

Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου-Λάρισα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων