11/04/2023 11/04/2023 Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 10 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τρίτης) στον Ενοριακό Ι. Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού Χαλκίδος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορία, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λοβέρδο και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη. Κηρύσσοντας τον θείο...
11 Απριλίου, 2023 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2023 - 12:58

Μεγάλη Δευτέρα στη γενέτειρα του Μητροπολίτη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Μεγάλη Δευτέρα στη γενέτειρα του Μητροπολίτη Χαλκίδος

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 10 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τρίτης) στον Ενοριακό Ι. Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Βασιλικού Χαλκίδος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Εφημέριο της Ενορία, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λοβέρδο και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Κηρύσσοντας τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος, ανέπτυξε ερμηνευτικά υμνολογικά σημεία της ιεράς ακολουθίας, με κύριο έναυσμα την αγωνία του κοντακίου της ημέρας «μη μείνωμεν έξω του νυμφώνος Χριστού» και την ανάγκη επιμελείας των ψυχών μας, ώστε να μην τους ελλείπει ποτέ το απόθεμα των αρετών και να μην αποκάμουμε αναμένοντας τον ερχομό του Νυμφίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων