09/03/2020 09/03/2020 “Η Θεία Κοινωνία μόνο φάρμακο αθανασίας μπορεί να είναι για όποιον μεταλαμβάνει μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης”, τόνισε, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.  Με την συμμετοχή του Λαού του Θεού εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στην κατά Χαλκίδα Ιερά Μητρόπολη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 8 Μαρτίου 2020, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του...
09 Μαρτίου, 2020 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2020 - 10:38

Μητρ. Χαλκίδος: “Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας”

Διαδώστε:
Μητρ. Χαλκίδος: “Η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο αθανασίας”

“Η Θεία Κοινωνία μόνο φάρμακο αθανασίας μπορεί να είναι για όποιον μεταλαμβάνει μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης”, τόνισε, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. 

Με την συμμετοχή του Λαού του Θεού εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στην κατά Χαλκίδα Ιερά Μητρόπολη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 8 Μαρτίου 2020, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στον Όρθρο της ημέρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στους υπέρ της Αληθείας αγώνες της Εκκλησίας, της οποίας η διδασκαλία υπονομεύθηκε από τους εικονομάχους αυτοκράτορες και τους υποστηρικτές τους, τόνισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού φέρει και διδάσκει την μία Αλήθεια, όπως εκφράστηκε στα Ευαγγέλια και διαχρονικά από τους Πατέρες και Διδασκάλους Της, κατέχει την μία και αυτή Πίστη των Αποστόλων και όλων των Αγίων και, κατά συνέπεια, καθίσταται εκ των πραγμάτων η μοναδική Εκκλησία. Δεν παρέλειψε επίσης να συστήσει στους πιστούς να είναι ευσεβώς συνετοί απέναντι στο υπέρτατο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο, την Θεία Κοινωνία, η οποία, ως Σώμα και Αίμα Χριστού, μόνο φάρμακο αθανασίας μπορεί να είναι για όποιον μεταλαμβάνει μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο οποίος ανέγνωσε το Σύμβολο της Πίστεως, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η οποία ανέγνωσε την Κυριακή Προσευχή – «Πάτερ ημών», εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Φιλοχρίστου Στρατού της Πατρίδος μας, καθώς και μέλη πολλών φορέων και συλλόγων.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χαλκίδος και αμέσως μετά έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, πέριξ του Ιερού Ναού, στο τέλος της οποίας, κατά την τάξη, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με παιδιά του μέσου και ανωτέρου Κατηχητικού της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού και με τους γονείς τους, τους οποίους συνεχάρη όχι μόνο επειδή στέλνουν τα παιδιά τους στο Κατηχητικό, αλλά κυρίως γιατί εκκλησιάζονται οικογενειακώς και ενεργά, αφού τα παιδιά του διακονούν στο ιερό βήμα ή στα αναλόγια του Ι. Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων