02/01/2024 02/01/2024 Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Μητροπολιτικό...
02 Ιανουαρίου, 2024 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 9:01

Μητρόπολη Χαλκίδος: Το 2024, έτος αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την έλευση του άφθαρτου σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Διαδώστε:
Μητρόπολη Χαλκίδος: Το 2024, έτος αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την έλευση του άφθαρτου σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Οι ακολουθίες τελέστηκαν με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου, των αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη-Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Τιμοθέου Μπαϊμπάκη και Νεκταρίου Ευγενικού-ιεροκηρύκων της Ι. Μητροπόλεως, των Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Πολυκαρπίδη και Αθανασίου Τρίκκα, Εφημερίων του Ι. Μητροπολιτικού Ν. Αγ. Δημητρίου και των διακ. Σταύρου Καλαφάτη και Ειρηναίου Σταμέλου, ενώ τελετάρχης ήταν ο Προϊστάμενος της Ενορίας, αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου.

Ο Αρχιγραμματεύς αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, στην οποία αναφέρεται ότι το 2024, στην τοπική Εκκλησία, είναι αφιερωμένο στην συμπλήρωση 100 ετών από την άφιξη και παραμονή του ιερού και αφθάρτου σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Εύβοια (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ)

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, o Θεοφιλέστατος κ. Νικόδημος ανέγνωσε την ευχή ευλογίας της Αγιοβασιλόπιτας και Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος την διένειμε προς τους εκκλησιασθέντες, ενώ, κατόπιν ετελέσθη η Πανηγυρική Δοξολογία και επί τη ενάρξει του νέου Έτους, όπου παρέστησαν η Βουλευτής κ. Αικατερίνη Καζάνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος Πλοίαρχος κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, πολλοί ευσεβείς χριστιανοί.

Πριν την Απόλυση της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά σε όλους τους παρευρισκομένους και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm), από τον οποίο μεταδόθηκαν ζωντανά όλες οι ιερές ακολουθίες.

Μετά την διανομή του αντιδώρου, όλοι οι εκκλησιασθέντες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίκαιρο παραδοσιακό χορό της Καππαδοκίας, αφιερωμένο στον Άγιο Βασίλειο, το οποίο παρουσίασε ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος», προς τιμήν της συμπληρώσεως 100 ετών παρουσίας του Οσίου Ιωάννου στην Εύβοια.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Μέγαρο «Κότσικα» όπου τον υποδέχθηκε η Δήμαρχος κ. Έλενα Βάκα στην επίσημη δεξίωση της πρώτης του νέου έτους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων