22/03/2023 22/03/2023 Η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοιήθηκε και φέτος στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος και ήταν αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Συμμετείχε επίσης και το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος. Ομιλητής...
22 Μαρτίου, 2023 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2023 - 19:14

Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Μουσική Εκδήλωση Νέων για την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Μουσική Εκδήλωση Νέων για την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821

Η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος πραγματοιήθηκε και φέτος στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος και ήταν αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Συμμετείχε επίσης και το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος. Ομιλητής της εκδήλωσης ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος κλείνοντας την εκδήλωση αναφερόμενος στη θυσία των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αλλά και την Μικρασιατική Καταστροφή, μετέφερε μηνύματα ενότητας και εξάλειψης του προσωπικού εγωισμού. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων οι ήρωες δεν φοβήθηκαν το θάνατο γιατί έβαλαν στην άκρη το “εγώ” τους για το γενικότερο καλό και την ελευθερία της πατρίδος και όπως είπε χαρακτηριστικά “γι αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει θάνατος

Δείτε την ομιλία του Μητροπολίτη Χαλκίδος:

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε την Σχολή Πεζικού για την φιλοξενία της Εκδήλωσης, συνεχάρη τον π. Τιμόθεο, για την υψηλού περιεχομένου ομιλία του, τον Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τα αδέλφια του μουσικούς Κωνσταντίνο, Βασιλική και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνη του Παιδικού Τμήματος και του Τμήματος εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών κ. Άννα Ροδά, τη Γενική Υπεύθυνη της Χορωδίας – Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια – Θεολόγο και τη βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφάτη και τα 200 παιδιά πού συμμετέχουν σ’ αυτήν, αλλά και τους καλούς γονείς τους, οι οποίοι συνεργάζονται και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων