12/06/2021 12/06/2021 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος τελέσθηκε σήμερα, 12 Ιουνίου 2021, η μνήμη των Αγίων Ονουφρίου του Αιγυπτίου και Πέτρου του εν τω Άθω, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με συλλειτουργούς Ιερείς της Χαλκίδας, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο Άγιο Βήμα...
12 Ιουνίου, 2021 - 21:17

Μνήμη Αγίων Ονουφρίου και Πέτρου στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδος

Διαδώστε:
Μνήμη Αγίων Ονουφρίου και Πέτρου στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδος

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος τελέσθηκε σήμερα, 12 Ιουνίου 2021, η μνήμη των Αγίων Ονουφρίου του Αιγυπτίου και Πέτρου του εν τω Άθω, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με συλλειτουργούς Ιερείς της Χαλκίδας, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι στο Άγιο Βήμα οι εκ Χαλκίδος καταγόμενοι: Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Προς της απολύσεως, οι Αρχιερείς τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Κυριάκου Ρουμπή-Εκπαιδευτικού, συγγραφέα, διατελέσαντος Προέδρου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών και Εκκλησιαστικού Επιτρόπου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού.

Το σύνολο των ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων