28/01/2023 28/01/2023 Την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, επί τη ανακομιδή του ιερού του Λειψάνου, πανηγύρισε χθες η Εκκλησία της Χαλκίδος στο Ενοριακό Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Οδηγήτριας Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλύβας, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Ηλίας Αγιαννίτης και Χαράλαμπος Ταραμίγκου. Πριν την Απόλυση,...
28 Ιανουαρίου, 2023 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2023 - 9:00

Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α’ (Βέργη)

Διαδώστε:
Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α’ (Βέργη)

Την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, επί τη ανακομιδή του ιερού του Λειψάνου, πανηγύρισε χθες η Εκκλησία της Χαλκίδος στο Ενοριακό Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Οδηγήτριας Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καλύβας, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Ηλίας Αγιαννίτης και Χαράλαμπος Ταραμίγκου.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο περιεχόμενο της εορτής, αλλά και στο πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη, 1974-2001), ο οποίος εποίμανε θεάρεστα την Ιερά Μητρόπολη επί 27 και ήμισυ έτη και εκοιμήθη κατά την εορτή του συνωνύμου του Αγίου το έτος 2010. Αμέσως μετά, ακολούθησε το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτη.

Μετά την απόλυση της Θείας λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τους παραπάνω Κληρικούς, επισκέφθηκε, κατόπιν προσκλήσεως το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου τέλεσε αρτοκλασία, που είχε ετοιμάσει η σχολική κοινότητα και μίλησε στους μαθητές για την συμβολή των τριών Ιεραρχών στην εκπαίδευση και την ελληνική γλώσσα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων