24/06/2021 24/06/2021 Στον εορτάζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Χερουβείμ Μεστούση-Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, τον Οικον. Αναστάσιο Χρήστου-Εφημέριο της Ενορίας και τους Διακ....
24 Ιουνίου, 2021 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2021 - 14:13

Μνημόσυνο του π. Ανανία Κουστένη στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Μνημόσυνο του π. Ανανία Κουστένη στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Στον εορτάζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Χερουβείμ Μεστούση-Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, τον Οικον. Αναστάσιο Χρήστου-Εφημέριο της Ενορίας και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Ανανία Κουστένη, ο οποίος συνεδέθη με την τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενος πάντοτε και χωρίς να υπολογίσει τα προβλήματα της υγείας του.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε σχετικά με την εξιστόρηση της συλλήψεως και γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου και πως, μέσα από κάθε γεγονός θεοφανείας στην ιστορία, καρποφορεί η σωτήρια οικονομία του Θεού υπέρ ημών.

Επίσης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά του μακαριστού π. Ανανία Κουστένη, ο οποίος εργάσθηκε την δόξα του Θεού και την διδασκαλία των ανθρώπων, με μέσο την βαθιά γνώση και σχέση του με την Θεολογία, την Ιστορία αλλά και τον απλό λόγο. Καλλιεργούσε την φιλοθεΐα αλλά και την φιλοπατρία και εδώ στη Χαλκίδα, όπου κήρυττε κάθε Μεγάλη Τεσσαρακοστή σε Κατανυκτικό Εσπερινό και σήμερα, στο μνημόσυνό του, η τοπική μας Εκκλησία προσεύχεται να απολαύσει ο π. Ανανίας το τρυφερό χάδι του Θεού, όπως ο ίδιος συνήθιζε να λέει.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων