24/10/2022 24/10/2022 Η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Η Μελωδία μιας τραγωδίας» και θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιήθηκε χθες από την Μικτή Νεανική Χορωδία «Παλμός», με την διεύθυνση του κ. Σωτηρίου Κουτσούρη, στο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου» Χαλκίδος Η παράσταση έγινε σε συνεργασία της Ορχήστρας της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» Χαλκίδος, στα πλαίσια των φετινών «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ», που πραγματοποιεί για τριακοστή...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 17:20

Μουσικοθεατρική παράσταση για τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Χαλκίδα

Διαδώστε:
Μουσικοθεατρική παράσταση για τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Χαλκίδα

Η μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Η Μελωδία μιας τραγωδίας» και θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή, πραγματοποιήθηκε χθες από την Μικτή Νεανική Χορωδία «Παλμός», με την διεύθυνση του κ. Σωτηρίου Κουτσούρη, στο Δημοτικό Θέατρο «Παπαδημητρίου» Χαλκίδος

Η παράσταση έγινε σε συνεργασία της Ορχήστρας της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες» Χαλκίδος, στα πλαίσια των φετινών «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ», που πραγματοποιεί για τριακοστή συνεχόμενη χρονιά, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Στην παράσταση παρευρέθηκαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Αντιδήμαρχος κ. Τασούλα Ψυχογιού, αρκετά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Πόλης μας και πολλοί τιμητές της Μικρασιατικής μνήμης.

Το γενικό περιεχόμενο της παράστασης ήταν τα 100 χρόνια μνήμης, που πέρα από τη θλίψη που προκαλούν μπροστά σε φωτογραφίες της εποχής και αναμνήσεις της μεγάλης για τον ελληνισμό συμφοράς, είναι και μία ευκαιρία για να επανεκτιμήσουμε το παρελθόν, να επαναξιολογήσουμε όλα όσα οδήγησαν στο οδυνηρό αποτέλεσμα, αλλά και να στοχαστούμε, ο καθένας ατομικά, την ευθύνη του με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κλείνοντας την εκδήλωση συνεχάρη εγκάρδια τον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, Αρχιμ. Αιμιλιάνο Χρήστου και τους συνεργάτες του για τον προγραμματισμό της εκδήλωσης και την συμπερίληψή της μέσα στις άλλες εκδηλώσεις των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ», όπως επίσης και τους παράγοντες οι οποίοι συνετέλεσαν καθοριστικά για την πραγματοποίηση της: την Νεανική Μικτή Χορωδία «Παλμός», τον χοράρχη κ. Σωτήρη Κουτσούρη και όλα τα μέλη της, την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής «Γέφυρες» και τους υπεύθυνους της κ. Ανδρέα Σκάνδαλο και κ. Λευτέρη Πνευματικό, καθώς και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή απετέλεσε μία γέφυρα με την ιστορία των Μικρασιατών, την οποία ιστορία παρουσίασε με παλμό τόσο η χορωδία όσο και η ορχήστρα και προσέθεσε ότι μπορεί να γίνει, λόγω των νοημάτων της, γέφυρα όλων μας προς το μέλλον, το οποίο οφείλουμε να βλέπουμε με παλμό και αισιοδοξία αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος και αγωνιζόμενοι να παραμένουμε πιστοί στην παράδοση και την Πίστη μας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Κουτσαύτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων