18/04/2023 18/04/2023 Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου Εβδόμάδος, 17 Απριλίου 2023, πανηγύρισε, την γενέθλιο ημέρα του, το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης. Την θαυμαστή εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην περιοχή εγκαταστάσεως των προσφύγων της Αρτάκης της Κυζίκου, η οποία στον συναξαριστή της ημέρας καταγράφετε ως εξής: «Την ημέραν του Αγίου Πάσχα, 29ην Απριλίου του σωτηρίου έτους 1951...
18 Απριλίου, 2023 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2023 - 8:54

Νέα Αρτάκη: Η 72η επέτειος Παναγιοφάνειας

Διαδώστε:
Νέα Αρτάκη: Η 72η επέτειος Παναγιοφάνειας

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου Εβδόμάδος, 17 Απριλίου 2023, πανηγύρισε, την γενέθλιο ημέρα του, το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης.

Την θαυμαστή εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην περιοχή εγκαταστάσεως των προσφύγων της Αρτάκης της Κυζίκου, η οποία στον συναξαριστή της ημέρας καταγράφετε ως εξής:

«Την ημέραν του Αγίου Πάσχα, 29ην Απριλίου του σωτηρίου έτους 1951 οκτώ κοράσια εκ της Νέας Αρτάκης ορμώμενα, πλησίον του αιγιαλού παίζοντα και ψάλλοντα αναστασίμους ύμνους, είδον, ω του παραδόξου θαύματος, την Κυρίαν Θεοτόκον μελανειμονούσαν ούσαν γονυπετούσαν και δεομένην εν μέσῳ θάμβους εξ αΰλου φωτός. Έντρομα έσπευσαν αναγγείλαι την ξένην αυτὴν εμφάνειαν της Θεοτόκου τοις αυτών γονευσι, τοις είτα συν παντί των Αρτακηνών δήμω δομήσασι περικαλλὲς τέμενος τη Φανερωμένη Θεοτόκω, εν τω τόπω της Παναγιοφανείας και εις τιμήν της Φανερωμένης Θεοτόκου, της πολιούχου και εφόρου της Παλαιάς Αρτάκης εν τη Κυζικική χερσονήσω της Προποντίδος. Ο ναός ούτος εδείχθη χάριτι θεία φρέαρ ακεσώδυνον και πηγή θαυμάτων αείρρυτος».

Το πρωί της Δευτέρας, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον αναστάσιμο Όρθρο και εν συνεχεία προέστη στη Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ευχόμενος πασχαλίως προς τους εκκλησιασθέντες, διετύπωσε εν συντομία την αξία της συμπορεύσεως της Θεοτόκου με τα τέκνα της, τους βαπτισμένους εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος χριστιανούς, οι οποίοι αναγνωριζόμαστε ως παιδιά Της, όταν ακολουθούμε τον Υιό Της και Θεό μας και την Ίδια την Θεοτόκο, ως πρότυπα ταπεινώσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων