07/04/2023 07/04/2023 Σε νέα βελτιωμένη έκδοση του πονήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, το οποίο αφορά στον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο, του οποίου το άφθαρτο ιερό σκήνωμα, ως πολύτιμο θησαυρό διαφυλάσσει η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος προέβη εκ νέου η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό αποτελεί την μεταπτυχιακή...
07 Απριλίου, 2023 - 8:46
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2023 - 8:00

Νέα έκδοση του βιβλίου του Μητροπολίτου Χαλκίδος για τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο

Διαδώστε:
Νέα έκδοση του βιβλίου του Μητροπολίτου Χαλκίδος για τον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο

Σε νέα βελτιωμένη έκδοση του πονήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, το οποίο αφορά στον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας Όσιο Ιωάννη τον Ρώσο, του οποίου το άφθαρτο ιερό σκήνωμα, ως πολύτιμο θησαυρό διαφυλάσσει η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος προέβη εκ νέου η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την μεταπτυχιακή εργασία του Σεβασμιωτάτου, την οποία για πρώτη φορά εξέδωσε, με πρόταση του αειμνήστου Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου του Α΄, το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου, το έτος 2000 και από το 2014 η Αποστολική Διακονία ανέλαβε την έκδοσή του και έχει προβεί επανειλημμένως σε επανεκδόσεις.

Η νέα αυτή έκδοση είναι βελτιωμένη και επαυξημένη και ιδιαίτερα επιμελημένη. Περιλαμβάνει σπουδαία στοιχεία για το βίο του Οσίου, το ιερό του λείψανο, την περιπέτεια της μεταφοράς του ιερού λειψάνου από τη Μ. Ασία στην Εύβοια, με πολλές μαρτυρίες ανθρώπων που συνταξίδευσαν με τον άγιο, τα αφορώντα στον Ιερό Ναό του, τόσο στη Μ. Ασία, όσο και στην Εύβοια, τις Ιερές Εικόνες, τα κειμήλια αλλά και τα νέα έργα εκκλησιαστικής τέχνης που κοσμούν τον Ι. Ναό, τις παλαιές και νέες ακολουθίες του Οσίου, καθώς και τα του Ιερού Προσκυνήματος. Υπάρχει πλούσιο και ανανεωμένο φωτογραφικό υλικό, από την Μικρά Ασία και το Νέο Προκόπιο.

Όσοι επιθυμούν να προμηθευθούν το βιβλίο, μπορούν να το αναζητήσουν στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. 22210.79217) ή στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου (Νέο Προκόπιο Ευβοίας, τηλ. 22270.41209 και 41462) και φυσικά και στο Βιβλιοπωλείο της Αποστολικής Διακονίας στην Αθήνα (Δραγατσανίου 2, 10559 Αθήνα, τηλ. 210.3310977 και 210.3228637).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων