02/12/2022 02/12/2022 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου  της Μητρόπολης Χαλκίδος το οποίο συνεδρίασε στις 30η Νοεμβρίου 2022, ομόφωνα συνεφώνησε με την πρόταση του Προέδρου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, να διοριστεί νέος Διευθυντής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ευγενικός, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος και ανέλαβε ήδη τα καθήκοντά του. Σημειώνεται ότι μετά  από την 6η Οκτωβρίου 2022...
02 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2022 - 16:44

Νέος Διευθυντής στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος

Διαδώστε:
Νέος Διευθυντής στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου  της Μητρόπολης Χαλκίδος το οποίο συνεδρίασε στις 30η Νοεμβρίου 2022, ομόφωνα συνεφώνησε με την πρόταση του Προέδρου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, να διοριστεί νέος Διευθυντής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ευγενικός, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος και ανέλαβε ήδη τα καθήκοντά του.

Σημειώνεται ότι μετά  από την 6η Οκτωβρίου 2022 εκλογή, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως του έως τώρα υπηρετήσαντος και ως Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως  Χαλκίδος, Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Ευσταθίου, η θέση παρέμενε κενή.

Ο π. Νεκτάριος κατάγεται από την Ιστιαία της Βορείου Ευβοίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά τη λήξη των σπουδών του υπηρέτησε τη θητεία του, ως στρατιώτης Πυροβολικού σε μονάδες του Βορείου Έβρου.

Διηκόνησε την Τοπική Εκκλησία ως Κατηχητής και στέλεχος των Νεανικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως, είναι παραγωγός της ραδιοφωνικής εκπομπής «Το πατερικό τάλαντο» στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος. Την 21 Απριλίου 2012 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον οποίο και διηκόνησε μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2017, οπότε και χειροτονήθηκε υπ’ αυτού Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης και υπηρετεί ως Ιεροκήρυξ, εισηγητής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης αρθρογραφεί στα περιοδικά «Μυροβλύτης» του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και «Ευαγγελίστρια» του Ενοριακού Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας. Επιβλέπει την καλή λειτουργία του Μητροπολιτικού Ι. Παρεκκλησίου Αγίας Βαρβάρας Χαλκίδος και του Ι. Ναού της Αγίας Σοφίας Ξηρόβρυσης Χαλκίδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων