31/12/2022 31/12/2022 Η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Θεοφυλάκτου, Αρχιεπισκόπου Αχριδών (Βουλγαρία), μεγάλου ερμηνευτή των Θείων Γραφών, τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, με τον πανηγυρικό Όρθρο, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στη Θεία Λειτουργία, με τη συλλειτουργία των Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού,...
31 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:45

Ο εορτασμός του Αγίου Θεοφυλάκτου στην γενέτειρά του Χαλκίδα

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Αγίου Θεοφυλάκτου στην γενέτειρά του Χαλκίδα

Η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Θεοφυλάκτου, Αρχιεπισκόπου Αχριδών (Βουλγαρία), μεγάλου ερμηνευτή των Θείων Γραφών, τιμήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, με τον πανηγυρικό Όρθρο, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στη Θεία Λειτουργία, με τη συλλειτουργία των Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Υπευθύνου του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και εορτάζοντος σήμερα, Νικοδήμου Ευσταθίου-Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Συμεών Ηλιοδρομίτη-Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντού του Εκκλ. Γηροκομείου Χαλκίδος, Μεθοδίου Φουντούλη-Εφημερίου του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου-Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, του Πρωτοπρεσβ. Ευαγγέλου Γαλάνη-δευτερεύοντος Εφημερίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κανήθου και Διευθυντού του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm) και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Μάνιας-Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος.

Ο π. Θεοφύλακτος έλαβε το όνομά του προς τιμήν του εορτάζοντος Αγίου, αφού ο Σεβασμιώτατος έχει την ευλογημένη συνήθεια να ονομάζει τους μοναχούς και Ιερομονάχους της Τοπικής Εκκλησίας, κατά την ώρα της μοναχικής τους Κουράς, λαμβάνοντας ονόματα και από τον κατάλογο των Ευβοέων Αγίων, ώστε να τιμούνται και να γίνονται περισσότερο γνωστοί οι Άγιοι του Τόπου.

Σημειώνεται ότι ο Άγιος Θεοφύλακτος γεννήθηκε στην Πόλη της Χαλκίδος, αποτελώντας λαμπρό καύχημα και αγλάϊσμα της, όπως και ολόκληρης της τοπικής Εκκλησίας, συγκαταλεγόμενος στη χορεία των Ευβοέων Αγίων.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης, Κωνσταντίνος Κούκουρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων