13/04/2024 16/04/2024 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος μετέβη το απόγευμα της Παρασκευής 12ης Απριλίου 2024, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών και ανέπεμψε προς την Θεοτόκο την τέταρτη Στάση τους. Κατά την Ιερά Ακολουθία, τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Αρχιερατικός επίτροπος Χαλκίδος, ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κορέλης-εφημέριος της Ενορίας...
13 Απριλίου, 2024 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2024 - 20:23

Ο Επίσκοπος Σκοπέλου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος για τους Δ’ Χαιρετισμούς

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Σκοπέλου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος για τους Δ’ Χαιρετισμούς

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος μετέβη το απόγευμα της Παρασκευής 12ης Απριλίου 2024, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών και ανέπεμψε προς την Θεοτόκο την τέταρτη Στάση τους.

Κατά την Ιερά Ακολουθία, τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Αρχιερατικός επίτροπος Χαλκίδος, ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κορέλης-εφημέριος της Ενορίας και ο Διάκονος Χρήστος Ραμαντανάκης.

Απευθυνόμενος διδακτικά, ο Θεοφιλέστατος, προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και εστιάζοντας σε έναν στίχο των χαιρετισμών: «Χαίρε λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν».

Όπως ανέφερε, η συνείδηση είναι ένα δώρο Του Θεού προς τον άνθρωπο, το οποίο μας το τοποθέτησε στην καρδιά μας για να αντιλαμβανόμαστε το δίκαιο και το αγαθό, αποφεύγοντας την αμαρτία. Ωστόσο, παρατηρείται η τάση του ανθρώπου να φιμώνει την συνείδησή του, με αποτέλεσμα να χάνει τον φόβου του Θεού και να αμαρτάνει. Γι’ αυτό ο Κύριος μάς δίνει την ευκαιρία να μετανοήσουμε μέσω της οδού των δακρύων, που είναι για τους λίγους και δυνατούς και ηρεμεί την συνείδηση, χωρίς να την κοιμίσει. Ας ελευθερώσουμε, λοιπόν, την συνείδησή μας και μέσω των δακρύων της μετανοίας να την καθαρίσουμε.

(Φωτογραφίες: Χρήστος Τσόκος – Βασίλειος Πολυχρόνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων