03/05/2021 03/05/2021 Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, 2 Μαΐου 2021 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή των Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου-Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως, Ιωάννου Καραμούζη-Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Συμεών...
03 Μαΐου, 2021 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2021 - 9:10

Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης στη Χαλκίδα

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, 2 Μαΐου 2021 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή των Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου-Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως, Ιωάννου Καραμούζη-Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματέως παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Συμεών Ηλιοδρομίτη-προϊσταμένου της Ενορίας Αγ. Παρασκευής, του Οικον. Ιωάννου Φαφούτη, των διακόνων Νικολάου Πριμηκύριου και Ευγενίου Τσάλλα και παρουσία πιστών, ανάλογη με το εμβαδόν του Ι. Ναού της Πολιούχου, ετελέσθη κατά την τάξη της Εκκλησίας ο Εσπερινός της Αγάπης.

Στην Ιερά αυτή Ακολουθία της Αγάπης διαβάστηκε το απόσπασμα του Ευαγγελικού Αναγνώσματος και σε ξένες γλώσσες, σύμφωνα με την παράδοση, το οποίο απέδωσαν ο Σεβασμιώτατος στα ελληνικά, ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου στα ιταλικά και ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης στα ισπανικά, ενώ τους πασχαλίους ύμνους και τα τροπάρια του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου απέδωσαν πολύ όμορφα ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Κωνσταντίνος Σιάνος και ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγ. Χριστοφόρου Βαθέως Αυλίδος κ. Ελευθέριος Πνευματικός-ιδιοκτήτης της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής Γέφυρες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων