02/07/2019 02/07/2019 Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 το πρωί, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Νέας Αρτάκης. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Στο τελεσθέν πανηγυρικό συλλείτουργο πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατος ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι....
02 Ιουλίου, 2019 - 10:24
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2019 - 10:25

Ο Μητρ.Χαλκίδος στη Νέα Αρτάκη για την εορτή των Αγίων Αποστόλων

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Χαλκίδος στη Νέα Αρτάκη για την εορτή των Αγίων Αποστόλων

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 το πρωί, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Νέας Αρτάκης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Στο τελεσθέν πανηγυρικό συλλείτουργο πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατος ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, οι Εφημέριοι του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης Αρχιμ. Σεραφείμ Σπέης και Μεθόδιος Φουντούλης, ο Πρωτοπρεβ. Δημήτριος Γροντής και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας και συμμετείχε πλήθος ευσεβούς Λαού του Θεού, που προσήλθε και μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων.

 

Πρίν την ανάγνωση του Αποστολικού αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος, μετά από την πρόταση του Πνευματικού τους πατέρα Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη και την σύμφωνη γνώμη των οικογενών τους, χειροθέτησε τρεις Αναγνώστες, τους μαθητές Κωνσταντίνο Καραμούζη, Κωνσταντίνο Κούκουρα και Δημήτριο Μπασούκο και τους ευχήθηκε να είναι πάντα φωτισμένοι από τον Θεό και να μελετούν με επιμέλεια τα ιερά γράμματα, ενώ συνεχάρη τις οικογένειες των νέων Αναγνωστών, επειδή ανέθρεψαν τα παιδιά τους, απο νωρίς, εντός της Εκκλησίας.

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, αναλύοντας την διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή και τονίζοντας την εκλογή των Αγίων Αποστόλων, ως διακόνων της αναγγελίας της σωτηρίας σε όλα τα έθνη, έργο, το οποίο στην συνέχεια το ανέθεσαν στους Επισκόπους τους Πρεσβυτέρους και τους Διακόνους της Εκκλησίας.

Το Ιερό Αναλόγιο διηκόνησαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Δημήτριος Πέτσας και κ. Βασίλειος Μιτζιφίρης, τους οποίους πλαισίωσαν και άλλοι Ιεροψάλτες της περιοχής.

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού διοργανώθηκε με άριστο τρόπο, από το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού, στο οποίο προεδρεύει ο Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, εκ των συνεργατών του Σεβασμωτάτου και στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων