09/05/2019 09/05/2019 Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο Αγίου Χριστοφόρου της γενέτειράς του Βασιλικό Χαλκίδος, το οποίο ανήγειρε προ ετών η οικογένεια του κ. Χρήστου Σμπιλίρη και το παρεχώρησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου και ανήκει. Συνιερουργοί...
09 Μαΐου, 2019 - 9:17

Ο Μητρ. Χαλκίδος στον Αγ. Χριστόφορο Βασιλικού

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Χαλκίδος στον Αγ. Χριστόφορο Βασιλικού

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο Αγίου Χριστοφόρου της γενέτειράς του Βασιλικό Χαλκίδος, το οποίο ανήγειρε προ ετών η οικογένεια του κ. Χρήστου Σμπιλίρη και το παρεχώρησε στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου και ανήκει.

Συνιερουργοί στην Ακολουθία του Εσπερινού ήταν ο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντής του Γηροκομείου Χαλκίδος, ο Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης, Εφημέριος της οικείας Ενορίας, οι εκ της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας Πρεσβ. π. Χρήστος Αποστόλου και π. Σταμάτιος Νόνας και οι Διακ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τάλλας. Έψαλλε δε Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Αθανασίου Τριανταφύλλου, Αντιδημάρχου Ληλαντίων και του κ. Αλεξάνδρου Βουρή, αμφοτέρων, ιεροψαλτών της Ενορίας.

Πολλοί ευλαβείς προσκυνητές προσήλθαν και ζήτησαν την πρεσβεία του Αγίου Χριστοφόρου, και ο Σεβασμιώτατος απευθύνοντάς τους λόγο πνευματικής οικοδομής, αναφέρθηκε στους δύο τιμωμένους αγίους της Εκκλησίας μας. Τον Προφήτη Ησαΐα, ο οποίος είναι ο πρώτος εκ των τεσσάρων Μεγάλων Προφητών και προμηνύοντας με τόση λεπτομέρεια τα περί του Ιησού, ονομάσθηκε από την Εκκλησία «πέμπτος ευαγγελιστής» και στον Μάρτυρα Χριστοφόρο, του οποίου ανέπτυξε τον βίο ενώ τελειώνοντας ευχήθηκε στους κτήτορες του Παρεκκλησίου, τους προσκυνητές και σε όλους τους οδηγούς να έχουν την ευλογία του εορτάζοντος προστάτη τους Αγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων