10/03/2024 10/03/2024 Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη χθες στη Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το καθιερωμένο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως πάντων των ευσεβώς κοιμηθέντων Ορθοδόξων Χριστιανών. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, ο πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης-εφημέριος της Ενορίας, ο ιερομόν. Ειρηναίος...
10 Μαρτίου, 2024 - 12:39
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2024 - 12:34

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος για τη σημασία της αποστολής της εκκλησιαστικής κοινότητας να κήδεται-φροντίζει τους κεκοιμημένους

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος για τη σημασία της αποστολής της εκκλησιαστικής κοινότητας να κήδεται-φροντίζει τους κεκοιμημένους

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη χθες στη Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το καθιερωμένο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως πάντων των ευσεβώς κοιμηθέντων Ορθοδόξων Χριστιανών.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, ο πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης-εφημέριος της Ενορίας, ο ιερομόν. Ειρηναίος Σταμέλος και οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Χρήστος Ραμαντανάκης.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τη σημασία της αποστολής της εκκλησιαστικής κοινότητας να κήδεται-φροντίζει τους κεκοιμημένους της διά των μνημοσύνων, αφού και μια ημέρα της εβδομάδος, το Σάββατο, είναι αφιερωμένο σ’ εκείνους.

Επιπλέον, τα δύο μεγάλα Ψυχοσάββατα, προ της Απόκρεω και προ της Πεντηκοστής, είναι ιδιαιτέρως διδακτικά για τους πιστούς, αφού η Εκκλησία τα όρισε, ώστε τα μνημόσυνα να μην είναι ανεξάρτητα από την ευχαριστιακή σύναξη των πιστών στη Θεία Λειτουργία και για να κατανοούμε ότι όλοι, ζώντες και κεκοιμημένοι, πρόκειται να σταθούμε ενώπιον του Θεού φοβερού βήματος του Χριστού, την ημέρα της ενδόξου δευτέρας παρουσίας Του.

Μάλιστα, το άγνωστο της ημέρας εκείνης, όπως επίσης η Εκκλησία διδάσκει δια των Αποστόλων, δεν πρέπει να μας εξωθεί σε πλάνες μαντεψιές, αλλά να εγείρει το χριστιανικό μας φιλότιμο, ώστε να καλλιεργούμε κατά Χριστόν την επί γης ζωή μας και ο Αρχηγός της ζωής να μας χαρίσει και την αιώνια.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, μετέβη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, στη Χαλκίδα, όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη όσων αστυνομικών έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον. Η τελετή «Μνημοσύνης θυμίαμα λίβανον» ήταν πρωτοβουλία της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ευβοίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο αρχιμ. Νικόλαος Πριμηκύριος-ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, ο οικον. Αναστάσιος Χρήστου-πρόεδρος του Εκκλησ. Συμβουλίου της ως άνω Ενορίας και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Μεταξύ των προσκληθέντων και παρευρεθέντων ήταν οι Βουλευτές κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και κ. Αικατερίνη Καζάνη, ο Διευθυντής της Δ.Α. Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, οι Αστυνομικοί Διευθυντές κ. Ιωάννης Κατσακιώρης και Κωνσταντίνος Κουκουβίνος, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευβοίας Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Ψαρός, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Ευβοίας κ. Γεώργιος Βλαχάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κ. Δημήτριος Σέρρας και ο Πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αστυνομικών Ευβοίας κ. Σωκράτης Σκλιάς.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη τιμητική πλακέτα, για την συνεχή και αδιάλειπτη ηθική, πνευματική και υλική συμπαράσταση προς όλα τα μέλη της Ένωσης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων