19/02/2024 19/02/2024 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστέλλας, όπου χοροστάτησε χθες στον αναστάσιμο Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-ιεροκήρυκας, ο οικον. Μάριος Κιαπέκος-εφημέριος της Ενορίας Καστέλλας και οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Ειρηναίος Σταμέλος. Κηρύσσοντας τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 14:15

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστέλλας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστέλλας

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστέλλας, όπου χοροστάτησε χθες στον αναστάσιμο Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης-ιεροκήρυκας, ο οικον. Μάριος Κιαπέκος-εφημέριος της Ενορίας Καστέλλας και οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Ειρηναίος Σταμέλος.

Κηρύσσοντας τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το διατεταγμένο αποστολικό ανάγνωσμα (Β΄ Κορινθ. στ΄, 16-ζ΄, 1), αναφέροντας ότι κάθε άνθρωπος, αφού αναγνωρίσει τις ωφέλειες της σωστικής επίσκεψης του Θεού στην ύπαρξή του, ανοίγει ελεύθερα την πόρτα της ψυχής του και χαρίσει το δωμάτιο της καρδιάς του στον Χριστό, ώστε να μην παύσει η σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης μεταξύ τους.

Ο Παντοδύναμος φιλοξενούμενος Θεός δεν επεμβαίνει στη μορφή και την κατάσταση του οικοδεσπότη ανθρώπου, αλλά ο άνθρωπος καλείται αν θέλει να γίνει και να είναι ναός του Θεού, να διατηρεί τον τόπο κατοικίας του Θεού, δηλαδή την ψυχοσωματική ύπαρξή του, αμόλυντη από αμαρτίες και αγία, συντεταγμένη με το θέλημα του Θεού.

Το αληθές των λόγων του Αποστόλου Παύλου, περί αγιασμού του σώματος και όχι μόνο της ψυχής, το επιβεβαιώνει η υπερδισχιλιετής παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας, η οποία τιμά τα ιερά λείψανα των σωμάτων των αγίων.

Ο αγιασμός είναι, πρέπει να είναι, ο στόχος του ανθρώπου, αλλά χρειάζεται καθοδήγηση από μέλη του Σώματος της Εκκλησίας που εγγυώνται την αλήθεια που μας χρειάζεται, αλλά είναι και αντικείμενο έχθρας του διαβόλου, που μεταμορφώνει το ψέμα σε αλήθεια, το αφύσικο σε φυσικό, που δημιουργεί συρμό υποστήριξης της αμαρτίας και μας πλανά με το ψευδόφωτο σκοτάδι του, ώστε να πάψουμε να είμαστε υιοί και θυγατέρας του Αληθινού Φωτός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων