22/08/2021 22/08/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, έχοντας επωμισθεί προσωπικά την συνεχή στήριξη των πυρόπληκτων μελών της τοπικής Εκκλησίας, σήμερα, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, επισκέφθηκε την πληγείσα Ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοκκινομηλιάς, στην οποία σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες απώλειες κατοικιών, για τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, μεταξύ των οποίων και ο Ενοριακός Ι. Ναός του χωριού. Έτσι, ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος...
22 Αυγούστου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2021 - 17:26

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην πυρόπληκτη Κοκκινομηλιά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην πυρόπληκτη Κοκκινομηλιά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, έχοντας επωμισθεί προσωπικά την συνεχή στήριξη των πυρόπληκτων μελών της τοπικής Εκκλησίας, σήμερα, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, επισκέφθηκε την πληγείσα Ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κοκκινομηλιάς, στην οποία σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες απώλειες κατοικιών, για τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, μεταξύ των οποίων και ο Ενοριακός Ι. Ναός του χωριού.

Έτσι, ο Σεβασμιώτατος πλαισιωμένος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Δαμασκηνό Μάκρα-Ιεροκήρυκα, Πρεσβ. Ιωάννη Σιαφλέκη-τοποτηρητή Εφημέριο της Ενορίας και το Διάκονο Νικόλαο Πριμηκύριο, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο διασωθέν Ενοριακό Ι. Παρεκκλήσιο Αγ. Τριάδος, με σύσσωμη την συμμετοχή των πυροπαθών ενοριτών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ανέλυσε την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 14, 22-34) και επεσήμανε ότι όλοι μας, αν και κλυδωνιζόμαστε ή κινδυνεύουμε να βυθιστούμε στη θάλασσα του βίου αυτού, ας μη πάψουμε να ατενίζουμε το πρόσωπο του Χριστού για να παίρνουμε συνεχώς δύναμη, μα κι αν νιώσουμε ότι «πιάνουμε πάτο», μη σταματήσουμε να απευθυνόμαστε στον μοναδικό αληθινό Σωτήρα μας, το Ιησού Χριστό, το «Κύριε, σώσε με!» κι Εκείνος, όπως έγινε για τον Απόστολο Πέτρο, θα γίνει και για μας διορθωτής, εμψυχωτής και στήριγμα.

Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε από τον τοποτηρητή Εφημέριο της Ενορίας, π. Ι. Σιαφλέκη και την Πρόεδρο του Δ.Δ. Κοκκινομηλιάς κ. Κυριακή Καραβά σε όλα καμένα σπίτι της Ενορίας και στον Ενοριακό Ι. Ναό, ενώ επικοινώνησε προσωπικά με όλους τους παρόντες πληγέντες αδελφούς μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων