08/11/2021 08/11/2021 Στον Ι. Ν. Παναγίας Ελεούσης Δοκού Χαλκίδος ιερούργησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χθες, Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μωραΐτη-Προϊστάμενο της Ενορίας Δοκού και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα. Κατά το κήρυγμά του προς το...
08 Νοεμβρίου, 2021 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2021 - 10:11

O Μητροπολίτης Χαλκίδος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Χαλκίδος

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Χαλκίδος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Χαλκίδος

Στον Ι. Ν. Παναγίας Ελεούσης Δοκού Χαλκίδος ιερούργησε κατά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία χθες, Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μωραΐτη-Προϊστάμενο της Ενορίας Δοκού και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Κατά το κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα, αλλά και προς τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως (97,7 fm), απ’ όπου αναμεταδόθηκαν απευθείας οι ιερές Ακολουθίες της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ερμηνευτικά στα δύο μεγάλα θαύματα του Κυρίου μας, δηλαδή στη θεραπεία της αιμορροούσης και στην ανάσταση της δωδεκάχρονης κόρης του Ιαείρου (Λκ. 8, 41-56), τονίζοντας ότι αρχηγός της ζωής είναι μόνον ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.

Τα ιερά Αναλόγια διηκόνησαν με πιστότητα στην πατροπαράδοτη βυζαντινή μουσική οι ιεροψάλτες κ. Ιωάννης Παπασωτηρίου και κ. Δημήτριος Θεοδοσίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων