05/02/2024 06/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, το μεσημέρι, στην Αγία Άννα Β. Ευβοίας, όπου τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του αλιευτικού καταφυγίου, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονυσίου Σταμενίδη, Βουλευτών Ευβοίας, του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, Αντιπεριφερειαρχών, του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννης κ. Γεωργίου Τσαπουρνιώτη, Περιφερειακών και...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:53
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2024 - 1:07

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος τέλεσε τον αγιασμό εγκαινίων του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Άννης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος τέλεσε τον αγιασμό εγκαινίων του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Άννης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, το μεσημέρι, στην Αγία Άννα Β. Ευβοίας, όπου τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του αλιευτικού καταφυγίου, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονυσίου Σταμενίδη, Βουλευτών Ευβοίας, του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, Αντιπεριφερειαρχών, του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννης κ. Γεωργίου Τσαπουρνιώτη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, των επικεφαλής του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, του Προέδρου του ΟΛΝΕ κ Σπυρίδωνος Γεροντίτη και του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΝΕ κ. Χαραλάμπους Μανιάτη και άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως και ευχόμενος για την ευόδωση των σκοπών αυτού του έργου, ανέφερε:

«Εξοχώτατε κ. Υφυπουργέ, με πολλή χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα στη Μητρόπολή μας και στην περιοχή της Αγίας Άννης και όλοι μαζί γιορτάζουμε τον εγκαινιασμό αυτού του ευλογημένου και χρησιμότατου, για την περιοχή μας, έργου.

Είναι αλήθεια, ότι όταν τελούμε τέτοιες τελετές, η καρδιά μας γεμίζει από αγαλλίαση και χαρά γιατί η παράδοσή μας μας θέλει να δημιουργούμε και όχι να καταστρέφουμε, μας θέλει να ευεργετούμε και όχι να κυριαρχούμεθα από τη φιλαυτία και το ατομικό συμφέρον. Ξέρουμε ότι ταλαιπωρηθήκατε καθ’ οδόν, αλλά κι αυτοί οι άνθρωποι που βγήκαν στο δρόμο, δεν βγήκαν γιατί δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν και είμαι βέβαιος ότι θα τείνετε ευήκοα τα ώτα στα αιτήματά τους και θα τους βοηθήσετε. Όμως την ώρα που εσείς περιμένατε εκεί και εταλαιπωρήθητε, όλος αυτός ο κόσμος εδώ, πάνω από μιάμιση ώρα, σας περίμενε και μας περίμενε με απόλυτη ησυχία, χωρίς παράπονο, χωρίς διαμαρτυρία, χωρίς να αναχωρήσει ούτε ένας. Το πρόσεξα και το παρατήρησα και αυτό έρχεται να ισοφαρίσει την ταλαιπωρία σας, έρχεται, όμως, να σας δώσει και ένα μήνυμα, το οποίο, παρακαλώ να το μεταφέρετε στην Κυβέρνηση. Ο κόσμος αυτός είναι ταλαιπωρημένος. Ο κόσμος της Εύβοιας είναι επί πολλές δεκαετίες ξεχασμένος. Και ασφαλώς, ανεβαίνοντας προς τα ‘δώ, θα είδατε και την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Οπότε, πείτε, σας παρακαλώ, το αίτημά μας. Εγώ ως Επίσκοπος περιοδεύω όλα τα χωριά και κυρίως στα χωριά και στους συνοικισμούς τρέχω της επαρχίας μου και μπορώ να μεταφέρω υπευθύνως το αίτημα ότι η Εύβοια χρειάζεται περισσότερο ενδιαφέρον, περισσότερη στοργή και περισσότερη αγάπη.

Την αναμένουμε, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και ευχόμαστε να σας αξιώνει ο Θεός πάντοτε τέτοια ωραία και ευλογημένα έργα να πραγματοποιείτε και να εγκαινιάζετε».

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Ευάγγελος Φαφούτης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων