09/05/2023 09/05/2023 Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Αναστασίου Λιάσκου, τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδος, το οποίο ευρίσκεται εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος και αποτελεί παράρτημα του εν Αθήναις Πολεμικού Μουσείου. Μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων, παρέστησαν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,...
09 Μαΐου, 2023 - 16:34

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδος

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Αναστασίου Λιάσκου, τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδος, το οποίο ευρίσκεται εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος και αποτελεί παράρτημα του εν Αθήναις Πολεμικού Μουσείου.

Μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων, παρέστησαν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνιος Σαμαράς, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμος Κεδίκογλου, οι Βουλευτές Ευβοίας κ.κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης και Σπυρίδων Πνευματικός, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα.

Τον Σεβασμιώτατο, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης-Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και υπεύθυνος Κληρικός της Μέριμνας Στρατού της τοπικής μας Εκκλησίας, ο Πρωτοπρεσβ. και ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον κ. Λιάσκο για την προσωπική μέριμνα ιδρύσεως του Μουσείο, αφού μεγάλο μέρος των εκθεμάτων ήταν αντικείμενα προσωπικής του συλλογής. Αναφέρθηκε ευφήμως και στην διοίκηση της Σχολής Πεζικού για την παραχώρηση του κτηρίου, το οποίο, από σήμερα, θα είναι ένα ακόμη κόσμημα και ένας επιπλέον πόλος έλξεως των κατοίκων και επισκεπτών της Χαλκίδος.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την προσφορά του Αναστάσιου Λιάσκου, πρώην υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών (παράρτημα του οποίου αποτελει το συγκεκριμένο μουσείο) να δωρίσει την προσωπική του συλλογη για να εκτίθεται στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς και τον ίδιο για το έργο του ως προέδρου του δ.σ. του Πολεμικού Μουσείου λέγοντας χαρακτηριστικά “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση”.

“Ένας λόγος παραπάνω να επισκέπτεται κανείς την όμορφη Χαλκίδα είναι το μουσείο αυτό” πρόσθεσε, ενώ με την ευκαιρία της υποδοχής του από μικρά παιδιά κατά την είσοδό του στο μουσείο και απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο (σ.σ. ιδιαίτερη πατρίδα του οποίου είναι η Χαλκίδα) παρατήρησε ότι “ίσως ο επόμενος ή η επόμενη Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας, να προέρχεται κι αυτός ή αυτή από τη Χαλκίδα, εμπνευσμένος ή εμπνευσμένη από αυτό το μουσείο, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν”.

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI)

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επεσήμανε:

“Το νέο παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, θα αποτελέσει ένα ακόμη ασφαλές καταφύγιο της πολύτιμης ιστορικής μνήμης και ένα πραγματικό κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή. Τα Πολεμικά Μουσεία συνδέονται με την νοερή αναβίωση των συγκλονιστικότερων στιγμών του Έθνους, όπως και των θυσιών και αγώνων των προγόνων μας, κρατώντας άσβεστο το χρέος μας απέναντι σε όσους έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, αποπνέοντας ελευθερία, αγωνιστικό πνεύμα και όραμα αξιοπρέπειας”.

Επίσης, ο κ. Φλώρος συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του δ.σ. του Πολεμικού Μουσείου για τις επιτυχημένες δράσεις τους στην προβολή της ιστορίας των Ενόπλων Δυνάμεων, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και την δήμαρχο Χαλκιδέων για την σημαντικότατη συμβολή τους, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν και προσέφεραν άοκνα για την αποπεράτωση του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδας.

Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους του Μουσείου, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα μοναδικά εκθέματά του.

Με πληροφορίες από Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και ΑΠΕ ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων