25/07/2023 25/07/2023 Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου 2023, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και συλλειτούργησαν, σε λειτουργικές συνάξεις, στις Ενορίες Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου Χαλκίδος. Το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, όπου...
25 Ιουλίου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2023 - 13:48

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος στην εορτή λήξης της Α΄ περιόδου θηλέων των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος στην εορτή λήξης της Α΄ περιόδου θηλέων των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε, το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου 2023, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και συλλειτούργησαν, σε λειτουργικές συνάξεις, στις Ενορίες Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

Το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, όπου παρακολούθησε την γιορτή λήξης της κατασκηνωτικής περιόδου θηλέων Γυμνασίου, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη-Καθηγήτρια Θεολόγο, που εξαιτίας του καύσωνα πραγματοποιήθηκε στην κλιματιζόμενη τραπεζαρία της Κατασκήνωσης.

Η γιορτή άνοιξε με την ψαλμώδηση του 135ου ψαλμού από τις κατασκηνώτριες, ενώ, αμέσως μετά η Αρχηγός καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο, τους παρευρεθέντες Κληρικούς και γονείς και ανέπτυξε τους τρεις βασικούς πυλώνες της κατασκηνωτικής ζωής, που είναι η επικοινωνία με τον Θεό, η αγάπη για την Πατρίδα και η κοινωνικοποίηση των κατασκηνωτών. Κατόπιν ευχαρίστησε, αναφέροντας ονομαστικά, τα στελέχη, τους δωρητές και κάθε αρωγό του έργου της Κατασκήνωσης.

Έπειτα, οι κατασκηνώτριες παρουσίασαν τις ονομασίες και τις κραυγές των ομάδων τους και ένα ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα με σκετς, απαγγελίες, τραγούδια, παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς, ενώ προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο χειροτεχνίες τους.

Το κλείσιμο της γιορτής έκανε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος επαίνεσε την Αρχηγό και τα Στελέχη για την εθελοντική προσφορά τους και την σπουδαία απόδοση του έργου τους, ενώ συνεχάρη τα παιδιά, για τα μηνύματα αγάπης και σεβασμού προς τον πλησίον, που έδωσαν σε όλους μέσα από την παρουσίαση του προγράμματος της εορτής.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, για τις ενέργειές τους υπέρ της επιτυχούς λειτουργίας των Κατασκηνώσεων, αλλά και να επισημάνει, με αριθμούς, τις οικονομικές επιβαρύνσεις που επωμίζεται η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, ώστε να λειτουργήσει ακόμη μία φιλανθρωπική δράση υπέρ της Νεότητας, δηλαδή οι Κατασκηνώσεις, στις οποίες όλα τα παιδία συμμετέχουν εντελώς δωρεάν.

 

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων